Μια εικόνα (του καπιταλισμού) χίλιες λέξεις στο βίντεο του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ

Εικόνες από τη μητρόπολη του καπιταλισμού, ενός συστήματος που καταπιέζει και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχια. Ενός συστήματος που σαπίζει και αργοπεθαίνει και που η δυσοσμία του δεν θα μπορεί να καλυφθεί όταν καταλαγιάσουν οι ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

«Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω»: 108.000 νεκροί από την πανδημία. 42.000.000 άνεργοι από την αρχή της πανδημίας. 600 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έγιναν κατά 434 δισ. δολάρια πλουσιότεροι μέσα στην πανδημία. Το 1% των πλούσιων Αμερικανών κατέχει πάνω από το 40% του πλούτου της χώρας. 1.100 είναι οι νεκροί από αστυνομικούς κάθε χρόνο από το 2013…

Δείτε το βίντεο του ΚΚΕ για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μάη, από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. Εικόνες από τη μητρόπολη του καπιταλισμού, ενός συστήματος που καταπιέζει και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχια. Ενός συστήματος που σαπίζει και αργοπεθαίνει και που η δυσοσμία του δεν θα μπορεί να καλυφθεί όταν καταλαγιάσουν οι ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Ενός συστήματος που του πρέπει να ανατραπεί.

Ακούγεται το τραγούδι «Το φάντασμα του Tom Joad» του Μπρους Σπρίνγκστιν, με αναφορές στο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ «Τα Σταφύλια της Οργής». Ερμηνεύουν ο Σπρίνγκστιν και ο Τομ Μορέλο, κιθαρίστας των Rage Against the Machine.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: