Μέχρι και τα φανάρια έξω από την επιχείρηση άλλαξε η Amazon για να μη γραφτούν οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο

Παράλληλα η εταιρεία στέλνει διαρκώς sms ενάντια στην εγγραφή στο συνδικάτο, ενώ έχει γεμίσει ακόμα και τις τουαλέτες της επιχείρησης με αντισυνδικαλιστικές αφίσες.

Γράφαμε λίγο πριν καιρό για το σημαντικό βήμα που έγινε σε αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα, ώστε οι εργαζόμενοι να γραφτούν στο Συνδικάτο Λιανεμπορίου. Χάρη στην κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων, δόθηκε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιστολική ψηφοφορία για την εγγραφή ή μη των εργαζόμενων στο συνδικάτο, που θα κρατήσει ως το Μάρτη.

Η εταιρεία, αφού δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ψηφοφορία, κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν την εγγραφή τους στο συνδικάτο, αλλά και για να παρεμποδίσει τους συνδικαλιστές, που προέρχονται κυρίως από τα γύρω εργοστάσια της περιοχής, ιδίως αυτά της επεξεργασίας πουλερικών, από την επαφή με τους εργαζόμενους.

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, η Amazon τους αναγκάζει σε συχνά μίτινγκ προκειμένου να τους πιέσει να μη γραφτούν στο συνδικάτο, διαδίδοντας ψεύδη πως έτσι θα χάσουν μέρος το εισοδήματός τους, λόγω των εισφορών στο συνδικάτο.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν και πέντε φορές τη μέρα μηνύματα στα κινητά τους, με ισχυρισμούς πως το συνδικάτο “προσπαθεί να σας πάρει τα λεφτά” και πως “δεν πρέπει να επιτρέψουν τρίτους να διαιρέσουν τη νικηφόρα ομάδα μας”. Η εργοδοσία έχει γεμίσει ακόμα και τις τουαλέτες της αποθήκης στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα με αφίσες όπου καλούνται οι εργαζόμενοι να καταψηφίσουν το συνδικάτο, με συνθήματα όπως “Εμείς μπορούμε, τα συνδικάτα όχι”, “υπενθυμίζοντας” στους υπαλλήλους τα υποτίθεται μοναδικά προνόμια που απολαμβάνουν χωρίς μεσολάβηση του συνδικάτου.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Συνδικάτου Λιανεμπορίου, που βρίσκονται καθημερινά έξω από τις πύλες της επιχείρησης, η εταιρεία έφτασε σε σημείο να αποτανθεί στο δήμο προκειμένου να αλλάξει τη διάρκεια του κόκκινου στα φανάρια έξω από την εταιρεία, προκειμένου οι συνδικαλιστές να μην έχουν χρόνο να μιλήσουν στους υπαλλήλους που προσέρχονταν στη δουλειά τους. Μάλιστα, η αλλαγή αυτή προκάλεσε ακόμα και τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, όπου σαν από θαύμα δεν τραυματίστηκε ένας από τους συνδικαλιστές που βρισκόταν στο σημείο.

To Mπέσεμερ είναι μια πόλη όπου το 80% των εργαζόμενων είναι μαύροι και το 2019 ψηφίστηκε ως “η χειρότερη πόλη για να ζεις στην Αλαμπάμα”, ενώ την ίδια χρονιά αναδείχτηκε και η πιο βίαιη πόλη με πληθυσμό 25000 κατοίκων και άνω. Ο μέσος εργαζόμενος της Amazon στην περιοχή έχει εισόδημα περίπου 31000 δολάρια, την ώρα που ο Τζεφ Μπέζος, που πρόσφατα ανακοίνωσε πως αποσύρεται από CEO, κέρδισε μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 πάνω από 125 δισεκατομμύρια δολάρια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: