«Μαζί με την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θρηνεί και η Κούβα που πάντα είχε την αγωνιστική του αλληλεγγύη» – Το ΚΚ Κούβας αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Το έργο του και η κοινωνική του τοποθέτηση που καταγράφεται στη φράση “θέλω να αφήσω αυτόν το κόσμο ως κομμουνιστής”, τον καθιστούν αθάνατο…Η ζωή του και η αγωνιστική του στάση αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας προς την ΚΕ του ΚΚΕ, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

“Ο Μίκης Θεοδωράκης απεβίωσε και όλος ο κόσμος θρηνεί μαζί με την Ελλάδα για έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. Θρηνεί και η Κούβα που πάντα είχε την αγωνιστική του αλληλεγγύη. Ας ηχήσει στη μνήμη του το «Canto General!»”, ήταν το πρώτο άμεσο μήνυμα του Πρώτου Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

Ο Μίκης ήταν ένας μεγάλος φίλος της Κούβας και φίλος του Κομαντνάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, υπήρξε ιδρυτής του Ελληνο-Κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων που κρατούνταν άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ.

Το έργο του και η κοινωνική του τοποθέτηση που καταγράφεται στη φράση “θέλω να αφήσω αυτόν το κόσμο ως κομμουνιστής”, τον καθιστούν αθάνατο.

Ο χαμός της μουσικής ιδιοφυΐας και Έλληνα διανοούμενου, τον οποίο ο κόσμος αποχαιρετά σήμερα, αποτελεί σημαντική απώλεια. Η ζωή του και η αγωνιστική του στάση αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: