Lockdown στον αυταρχισμό! – Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε! – Μεγάλη διαδήλωση κατά του αυταρχισμού στην Κύπρο

Οι Έλληνες κομμουνιστές της Κύπρου συμμετείχαν στη διαδήλωση ενάντια στον αυταρχισμό με διακριτό μπλοκ. Ακριβώς μπροστά ήταν το μαζικό μπλοκ της Θύρας 9 με το πανό “είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”!

Μετά την άγρια καταστολή εναντίον της αντίστοιχης κινητοποίησης το περασμένο Σάββατο, η ανταπόκριση στο χτεσινό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας “Ως Δαμέ” (δηλαδή “έως εδώ”), όπου συμμετέχουν διάφορες αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις, δεν ήταν απλώς αυτονόητη, αλλά και μαζικότητη, με δέκα χιλιάδες διαδηλωτές να δίνουν βροντερό παρών, ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ συμμετείχε με δικό της διακριτό μπλοκ και πανό, που έγραφε “Αγώνας για lockdown ενάντια στον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική”, δυο στοιχεία που πάνε πακέτο. Οι Έλληνες κομμουνιστές κάλεσαν τους συμπατριώτες τους μετανάστες να δώσουν τον αγώνα από κοινού με τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Κύπου, ενάντια στο κεφάλαιο, την πολιτική που το υπηρετεί, που βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης και βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για νέα αυταρχικά μέτρα.

Ακριβώς μπροστά από το μπλοκ του ΚΚΕ ήταν το μαζικό μπλοκ των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 9, με το πανό “Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”.

Στην ανακοίνωσή της, η Θύρα 9 σημείωνε μεταξύ άλλων.

Εκεί που πριν 1 εβδομάδα το κράτος άνοιγε κεφάλια, συλλάμβανε και έβγαζε μάτια, σήμερα περήφανα διαδήλωσαν χιλιάδες νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, εργάτες, άνεργοι,ντόπιοι και μετανάστες.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν τον περήφανο Λαό που αψήφισε το φόβο, τα διατάγματα, τα πρόστιμα, την καταστολή και διαδήλωσε βροντοφωνάζοντας ότι η δική μας Κύπρος είναι η Κύπρος που αντιστέκεται.
Απόψε μετά από καιρό κοιμόμαστε ήσυχοι και υπερήφανοι.

Σήμερα η Θύρα 9 δημοσίευσε βίντεο με στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση -σε κάποια πλάνα διακρίνεται και το μπλοκ του ΚΚΕ πίσω από τις δικές της δυνάμεις. Ενώ παράλληλα εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία εξηγεί γιατί συμμετείχε με διακριτό μπλοκ -και όχι ως συν-διοργανωτής- στην πορεία, στηλιτεύοντας μεταξύ άλλων τη στάση του ΑΚΕΛ και την όψιμη συμμετοχή του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: