Λευτεριά στη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι – Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον

Αλληλεγγύη στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Να απελευθερωθεί άμεσα η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι και η οικογένειά της. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό.

Αντιδράσεις προκαλεί η απαράδεκτη δίωξη και απαγγελία από ισραηλινό στρατοδικείο 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας Άχεντ Ταμίμι, επειδή αντιστέκεται στην ισραηλινή κατοχή.

Η 16χρονη μαζί με την 20χρονη ξαδέλφη της, Νουρ Ταμίμι, εμφανίζονται σε βίντεο να κλωτσούν και να χαστουκίζουν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν στην αυλή του σπιτιού τους στο χωριό του Νάμπι Σάλεχ. Η Νουρ Ταμίμι, Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της έχουν συλληφθεί από τις 19 και 20 Δεκέμβρη. Η νεαρή Αχεντ έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια από τη συμμετοχή της σε διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής κατοχής.

Λευτεριά στη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι - Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον

Τη δίωξη της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι καταγγέλλει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ σημειώνοντας τα εξής:

«Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπό του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.

Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για “Δημοκρατία και Ελευθερία”, που επιβάλλουν το “δίκιο” τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη – δολοφόνους, όπως το κράτος του Ισραήλ, που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος.

Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα, στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας και των νέων εργαζόμενων της Ελλάδας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης και της οικογένειάς της. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό».

Λευτεριά στη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι - Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον

Να απελευθερωθεί άμεσα η Άχεντ Ταμίμι και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ζητά το Γραφείο Τύπου του ΚΣτης ΚΝΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, έδωσε “αέρα στα πανιά” της καταστολής του ισραηλινού κράτους. Οι δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζονται για ακόμη μια φορά με βαρβαρότητα, δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς.

Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και έφηβους, όπως η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι που συνέλαβαν μέσα στο σπίτι της με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών, ενώ στην συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμα τους να ζουν στη δίκη τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες.

Λευτεριά στη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι - Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον

Ο αγώνας που διεξάγεται στη χώρα μας ενάντια στην αδικία, την φτώχεια, την καταπίεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι αγώνας διεθνιστικός, αγώνας που έχει ως συστατικό του στοιχείο την αλληλεγγύη με τον αγώνα των λαών ενάντια στην αδικία και την καταπίεση όπου γης.

Καλούμε κάθε νέο της πατρίδας μας να καταδικάσει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού και να καταγγείλει την νέα ένταση της βαρβαρότητας. Ιδιαίτερα καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς των νέων στην χώρας μας, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τις επιτροπές νέων εργαζομένων και ανέργων, τους συλλόγους σπουδαστών ΔΙΕΚ κ.ά., να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος, να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Λευτεριά στη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι - Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον

Λευτεριά στη 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι – Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον

Υπενθυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Σε αυτή τη διεύθυνση http://eedye.gr/syllogi-ipografon-palaistini θα βρείτε την πλατφόρμα συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ αναφέρει: «Καλούμε τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλες και όλους που προβληματίζονται από τις τελευταίες εξελίξεις να συμμετάσχουν στην καμπάνια, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή τους στην κατάπτυστη απόφαση των ΗΠΑ, αλλά και στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που όλα αυτά τα χρόνια ενισχύουν συνεχώς μια σειρά από πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Μετά τη λήξη της καμπάνιας, οι υπογραφές θα  κατατεθούν στην Ελληνική Βουλή, απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στη βάση της απόφασής της το Δεκέμβρη του 2015, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης ως ένδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζοντας την αντίθεση του ελληνικού λαού στην ισραηλινή κατοχή που διαιωνίζεται με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: