Ξανά ζητά Κουβανούς γιατρούς η Ιταλία – Επείγουσα έκκληση για στελέχωση των εντατικών στη Σικελία

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι περιφέρειες της χώρας, έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου για να διασφαλίσουν όσο περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές μπορούν από το νησί της επανάστασης.

Ήταν άνοιξη του 2020, όταν οι Κουβανοί γιατροί προκαλούσαν απέραντο θαυμασμό σε όλο τον κόσμο για την τεράστια προσφορά τους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού, σε διάφορες πληττόμενες χώρες, ανάμεσά τους και την Ιταλία, μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της ευρωζώνης που είδε το εδώ και χρόνια σε αποσάθρωση δημόσιο σύστημα υγείας της να καταρρέει με κρότο μετά την επέλαση του κορονοϊού.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ιατρικής αποστολής της Κούβας στη Λομβαρδία και το Πιεμόντε, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι περιφέρειες της χώρας (regioni), έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου για να διασφαλίσουν όσο περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές μπορούν από το νησί της επανάστασης. Το Πιεμόντε μάλιστα ζητάει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες αυτή τη βοήθεια, όπως επιβεβαίωσε ο τοπικός υπεύθυνος δημόσιας υγείας Λουίτζι Γενέζιο Ικάρντι, μετά την “πολύτιμη συνεργασία”, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, με την κουβανική αποστολή.

Αλλά και η Σικελία, που, μετά από ένα σχετικά “ήσυχο” πρώτο κύμα, αντιμετωπίζει όπως κι άλλες περιοχές του ιταλικού νότου, με ακόμα λιγότερες υποδομές την δυναμική φθινοπωρινή εισβολή του κορονοϊού στα νοσοκομεία της, απηύθυνε επίσημο αίτημα μέσω της πρεσβείας για αποστολή 60 γιατρών και νοσοκόμων, με κύριο στόχο τη στελέχωση των εντατικών. Ο υπεύθυνος διαχείρισης της πανδημίας στο Παλέρμο, Ρενάτο Κόστα, επιβεβαίωσε το γεγονός προσθέτοντας πως “Η κουβανική κυβέρνηση έχει ομάδες γιατρών και νοσοκόμων διαθέσιμες προς μετακίνηση και ζητήσαμε τη βοήθειά τους. Ξέρουμε πως το έκαναν κι άλλοι νομοί, ελπίζουμε πως φτάσαμε πρώτοι. Είμαι σε στενή επαφή με την πρεσβεία που φαίνεται πως άκουσε θετικά το σήμα – SOS μας”.

Το γεγονός σχολίασε και ο Μάρκο Ρίτσο από το ΚΚ Ιταλίας, αναφέροντας πως:

Στη Σικελία χρειάζονται αμέσως αναισθησιολόγοι και εντατικολόγοι για να ενεργοποιηθούν οι ΜΕΘ. Μετά τη Λομβαρδία, ζητούν άλλη μια φορά τη βοήθεια των κουβανικών ιατρικών αποστολών σε αυτή τη στιγμή επείγουσας υγειονομικής ανάγκης. Οι συλλογικές κοινωνίες ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη αμεσότητα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: