Η Κούβα γιορτάζει τα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης (2 βίντεο + φωτογραφίες)

Φιντέλ: «Είναι ένας άθλος που δεν γνώρισε ίσο η ιστορία» – Με πολιτικές εκδηλώσεις και στρατιωτική τελετή τιμήθηκε στην Κούβα η επέτειος των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Με πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις και στρατιωτική τελετή τιμήθηκε στην Κούβα η επέτειος των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Καρλ Μαρξ της Αβάνας παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας με επικεφαλής τον ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο, καθώς επίσης και ο πρέσβης της Ρωσίας Μιχαήλ Καμίνιν.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στο βίντεο:

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Β΄ Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Χοσέ Ραμόν Μασάδο Βεντούρα.

Αναφερόμενος στην Οχτωβριανή Επανάσταση ο Χοσέ Ραμόν Μασάδο είπε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα του εικοστού αιώνα, καθώς «άνοιξε ένα δρόμο στην ελπίδα», και  ήταν η πρώτη μεγάλη προσπάθεια το όραμα να αλλάξει ο κόσμος να γίνει πραγματικότητα.

Τόνισε το ρόλο του Λένιν, του οδηγού της Επανάστασης και θύμισε τα λόγια του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, που είχε πει ότι η Οχτωβριανή Επανάσταση είναι «ένας άθλος που δεν γνώρισε ίσο η ιστορία».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, από την  Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κούβας και μια ομάδα μαθητών από την σχολή επαγγελματικής τέχνης.

Σε στρατιωτική τελετή που έλαβε χώρα στο Μαυσωλείο του Σοβιετικού Διεθνιστή Στρατιώτη προήδρευσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλβάρο Λόπεζ Μιέρα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: