Κουτσούμπας αλά ιταλικά – Στη συγκέντρωση του ΚΚ Ιταλίας στη Ρώμη μίλησε “φαρσί” ο γγ του ΚΚΕ (VIDEO)

Ενθουσιασμό προκάλεσε στους Ιταλούς κομμουνιστές η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στα ιταλικά στη διάρκεια της κεντρικής συγκέντρωση του ΚΚ Ιταλίας στη Ρώμη.

Παρά τη βροχή και τη μαγιάτικη ψύχρα, πλήθος κόκκινων σημαίων πλημμύρισαν την πλατεία της Ρώμης όπου έκανε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας. Οι κομμουνιστές ξανασηκώνουν κεφάλι και είναι παρόντες πρώτη φορά σε όλη την επικράτεια της γειτονικής χώρα στις φετινές ευρωεκλογές. Επίτευγμα που οφείλεται στη διεθνιστική βοήθεια που παρείχε το ΚΚΕ, “δανείζοντας” τα σύμβολά του για την παράκαμψη γραφειοκρατικών εμποδίων.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση, η οποία θα έχει εξάλλου και “ανταπόδοση”, με το χαιρετισμό του Μάρκο Ρίτσο, γγ του ιταλικού κόμματος στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 22 Μάη στο Σύνταγμα. Αυτό που ίσως δεν περίμεναν πολλοί είναι πως ο Κουτσούμπας θα εκφωνούσε την ομιλία του πλήρως στα ιταλικά, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο ήδη ένθερμο πλήθος, κυρίως νέων ανθρώπων, που επευφημούσε και χειροκροτούσε διαρκώς. Αισθητή ήταν και η παρουσία Ελλήνων συντρόφων, που έδιναν τη δική του πινελιά με συνθήματα στα ελληνικά.

Ανάμεσα σε άλλα, ο γγ του ΚΚΕ τόνισε πως η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, μα δεν μπορεί να γίνει ποτέ καλύτερη. Πρόσθεσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κάθε απόχρωσης, εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, ενώ από κοινού κατά 90% συμφωνούν στο ευρωκοινοβούλιο. Αναφέρθηκε στις διαψευσμένες προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση Σύριζα, πολυδιαφημισμένη και στην Ιταλία (θυμίζουμε ότι είχε υπάρξει και ευρωψηφοδέλτιο to 2014 για “Μια άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα”), και πως οι εργαζόμενοι και οι λαοί ό,τι πέτυχαν, το πέτυχαν μόνο με την πάλη τους, με πρωτοπορία τα Κομμουνιστικά Κόμματα:”Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές στα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι συμβολή στην ενίσχυση της κοινής πάλης των λαών μας”. Η συγκέντρωση έκλεισε με το γενικό γραμματέα να φωνάζει μαζί με τους συγκεντρωμένους το σύνθημα “Δεν υπάρχει νίκη, δεν υπάρχει κατάκτηση, χωρίς μεγάλο κομμουνιστικό κόμμα”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: