Κώστας Σαραντίδης – Viet Κώστας: Να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιατρούς της Κούβας

Μήνυμα αλληλεγγύης από έναν Έλληνα αντάρτη Βιετμίνχ.
Το Βιετνάμε και η Κούβα έχουν αδελφικές σχέσεις αλληλεγγύης από χρόνια, όχι τώρα!

Το Βιετνάμ και η Κούβα έχουν αδελφικές σχέσεις από χρόνια… όχι τώρα…
Ο ίδιος ο Κάστρο είχε έρθει στο Βιετνάμ στην περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και αντάλλαξε στρατιωτικές ιδέες για το πως να πολεμήσουμε τον ξένο κατακτητή…
Εκτός τούτου η Κούβα έστειλε μεγάλη βοήθεια στο Βιετνάμ σε φάρμακα… έστειλε και ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες στο Βιετνάμ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της εποχής… Το Βιετνάμ από τη μεριά του πάντα υποστήριζε την Κούβα.Προσφατα έστειλε 10 τόνους ρύζι για το λαό της Κούβας… και μάσκες… Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αυτές χώρες είναι συνδεδεμένες πιο καλά και από αδέρφια…Επί Κάστρο τα ίδια… Επί Γιαπ τα ίδια… είχαν αλληλοεπικοινωνία και αλληλοϋποστήριξη… Στην Κούβα υπάρχει οδός με το όνομα του ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ… και στο Βιετναμ πλατεια και αγαλμα του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. Αυτό αποδεικνύει ότι οι δύο λαοί απο σκλάβοι των καπιταλιστών… από μόνοι τους… και μόνοι τους… κατόρθωσαν να απαλλαγούν. Με τον σκληρό πόλεμο της επαναστασης στην Κούβα -όπως είναι γνωστό- και με τον άλλον μακροχρόνιο απελευθερωτικο πόλεμο του Βιετνάμ.
Εύχομαι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που υποστηρίζει το ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ στους γιατρούς της Κούβας να ολοκληρώσει με επιτυχια την καμπανια της.και να αναγνωριστεί το σπουδαίο έργο των Κουβανών γιατρών.

με συντροφικούς χαιρετισμούς
ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ- VIET ΚΩΣΤΑΣ:
Σαλονικιός, από μια φτωχή λαϊκή οικογένεια της Τούμπας Σε ηλικία 16 ετών στην κατοχή συνελήφθη και στάλθηκε Γερμανία Από τα Τάγματα Εργασίας των Γερμανών το 1943 στην κεντρική Ευρώπη, βρέθηκε Λεγεωνάριος της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Αλγερία κι έπειτα στην Ινδοκίνα. Αυτομόλησε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο «Βιετμίνχ», πολέμησε με το Λαϊκό Στρατό κι έζησε στο Βιετνάμ για είκοσι χρόνια. Είναι ο Ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνοβιετναμικής Φιλίας στην Αθήνα. Του Απενεμήθη Τιμής Ένεκεν η Βιετναμική Ιθαγένεια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: