Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας-Το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση

“Το ΝΑΤΟ είναι ο φονιάς των λαών” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, με αφορμή τη χθεσινή συμπλήρωση 69 χρόνων από την ίδρυση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας κατήγγελει χθες το ΝΑΤΟ, με αφορμή την 69η επέτειο από την ίδρυση του οργανισμού. Στην ανακοίνωση με τίτλο “Το ΝΑΤΟ είναι ο φονιάς των λαών”, η οργάνωση υπενθυμίζει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ιδρύθηκε το 1949 ως αντίβαρο στα αντιϊμπεριαλιστικά κινήματα με τη στήριξη της ΕΣΣΔ και τη στήριξη των κομμουνιστών, των μεγαλύτερων εχθρών του καπιταλισμού όπου γης. Τονίζει πως από τη μέρα ίδρυσής του το ΝΑΤΟ έχει εξαγάγει κατοχή, τρομοκρατία και καταστροφή στις χώρες εκτός ΝΑΤΟ. “Σε ό,τι αφορά τις σύμμαχες χώρες, προσπαθεί να ηγηθεί της καταπίεσης των εργατικών τάξεων στις χώρες αυτές με πραξικοπήματα και παραστρατιωτικές ομάδες που οργανώνει.”

“Το ΝΑΤΟ δεν καταπολεμά την τρομοκρατία. Αυτή η διακηρυττόμενη θέση δεν αντανακλά την πραγματικότητα αλλά την υποκρισία και τη δειλία των καπιταλιστών της χώρας μας. Το ΝΑΤΟ είναι ο υποκινητής πολυάριθμων τρομοκρατικών ενεργειών οργανωμένων σε διεθνές επίπεδο, και σε κάποιες περιπτώσεις ο άμεσος σχεδιαστής τους. Αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη τρομοκρατική οργάνωση”, αναφέρει η ανακοίνωση της νεολαίας, σημειώνοντας πως τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ-Κάιντα και το ΙSIS, που λειτουργούν ως πρόσχημα δικαιολόγησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή σήμερα και ως μέσο καταστολή των αντιϊμπεριαλιστικών επαναστατικών κινημάτων, είτε χρηματοδοτήθηκαν άμεσα από το ΝΑΤΟ είτε υποστηρίχθηκαν και αναπτύχθηκαν χάρη σε αυτό.

“Το ΝΑΤΟ είναι μια κατοχική τρομοκρατική οργάνωση. Δεν προστατεύει τη χώρα και το λαό μας. Είναι μια πολεμική απειλή για τη χώρα μας. Έχει δάκτυλο στις σφαγές που συμβαίνουν στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Χρησιμοποιεί της χώρα μας ως πυρηνικό εργοστάσιο και επιτίθεται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι εχθρικό στους εργαζόμενους και τον κομμουνισμό”, παρατηρεί η ανακοίνωση, ορίζοντας ως καθήκον των αληθινών πατριωτών της Τουρκίας την αποκάλυψη της αλήθειας στους εγχώριους εραστές του ΝΑΤΟ που δε διστάζουν να λένε ψέματα στο λαό για το ρόλο του.

Καλώντας σε αγώνα τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Τουρκίας κατά της Συμμαχίας, απαιτεί: The TKG calls on the working people and the youth of Turkey to join the fight against NATO imperialism with the following demands: “Να κλείσουν όλες οι αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις στα σύνορα της χώρας μας, ιδίως η βάση του Ιντσιρλίκ, και να απελαθούν όλοι οι ξένοι στρατιώτες και σύμβουλοι. Τα πυρηνικά όπλα της βάσης του Ιντσιρλίκ, που αποτελούν μεγάλη απειλή για τη χώρα και την περιοχή μας πρέπει να κατασχεθούν, να απομακρυνθούν και να καταστραφούν. Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την τρομοκρατική οργάνωση του ΝΑΤΟ και όλες οι Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις που παίρνουν μέρος σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα.”

Πηγή: sol.org.tr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: