ΚΚΕ για εκλογές στη Γαλλία: Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα μέτωπα «υπέρ της δημοκρατίας» δεν έφραξαν τον δρόμο, αλλά ενίσχυσαν την ακροδεξιά

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών είναι η τραγική συνέπεια της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής και του συμβιβασμού κι εκφυλισμού στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στη Γαλλία

Σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, με το υψηλό -για μια ακόμη φορά- ποσοστό της ακροδεξιάς Λεπέν, είναι η τραγική συνέπεια αφενός της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις στο όνομα μάλιστα της “δημοκρατίας” και της “προόδου” και αφετέρου του συμβιβασμού και εκφυλισμού που έχει επικρατήσει στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στη Γαλλία.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα καλέσματα “ενάντια στον λαϊκισμό”, τα μέτωπα “υπέρ της δημοκρατίας”, οι λογικές του “μικρότερου κακού”, που αποτέλεσαν τη “σημαία” διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Μακρόν, όχι μόνο δεν έφραξαν τον δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν περαιτέρω. Πολύ περισσότερο που στις σημερινές συνθήκες η αντιδραστικοποίηση αυτή τροφοδοτείται από τη συνολική πολιτική της ΕΕ, τις θεωρίες “περί άκρων”, αλλά και από τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που διαπερνούν και τα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το παραπάνω αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα καταρρίπτει την “ανάγνωση” για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών που κάνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ κλπ. στην Ελλάδα, εμφανίζοντας ως απάντηση στην ακροδεξιά τον ίδιο τον δρόμο που οδήγησε στη γιγάντωσή της.

Όσο δεν δυναμώνει ο αντικαπιταλιστικός αγώνας και το εργατικό κίνημα σε κάθε χώρα, τόσο οι λαοί θα έρχονται αντιμέτωποι με κάλπικα διλήμματα, τόσο θα ενισχύεται η αντιδραστικοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: