Κίτρινα Γιλέκα, Καταστολή και Αντιφασισμός – Άλλο ένα “θερμό” Σάββατο στη Γαλλία (ΦΩΤΟ)

Περιορισμό των διαδηλώσεων εκτός πλούσιων γειτονιών του Παρισιού, σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένης διαδηλώτριας στη Νίκαια και συλλήψεις αντιφασιστών, ανάμεσά τους ενός κομμουνιστή στη Μασσαλία, περιλάμβανε το σημερινό μενού του αυταρχισμού από το γαλλικό αστικό κράτος.

Ακόμα ένα Σάββατο τα κίτρινα γιλέκα, αλλά και συνδικαλιστές και αγωνιστές σε όλη τη χώρα στέλνουν το μήνυμα πως δε μασάνε με τον αυταρχισμό του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απαντά με ένταση της καταστολής.

Η συμμετοχή των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι κινήθηκε περίπου στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς αυτή τη φορά να σημειωθούν τόσο εκτατεμένοι βανδαλισμοί. Εξάλλου, ο Μακρόν περιόρισε τους διαδηλωτές μπροστά στη Μονμάρτη, απαγορεύοντάς τους να πηγαίνουν στις γειτονιές των πλουσίων.

Το αγαπημένο εστιατόριο των Παρισινών αστών καλύφθηκε με ενισχυμένες λαμαρίνες μετά τις καταστροφές που υπέστη την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να παραμείνει κλειστό για μήνες.

Έντονη ήταν για μια ακόμα φορά η αστυνομική βία, με διασημότερο θύμα την 71χρονη Ζενεβιέβ, συνδικαλίστρια της CGT στη Νίκαια, που τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που συμμετείχε σε πορεία του τοπικού εργατικού κέντρου. Μάλιστα, ενώ εθελοντές γιατροί προσπάθησαν να την προσεγγίσουν για την παροχή πρώτων βοηθειών, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συλλήψεις είχαμε και στη Μασσαλία, με την αστυνομία να πιάνει 4 άτομα, ανάμεσά τους κι ένας κομμουνιστής της CGT, στα πλαίσια διαδήλωσης ενάντια στη φασιστική οργάνωση “Bastion social”. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι νέοι κομμουνιστές Μασσαλίας:

Η αστυνομία, η ένοπλη πτέρυγα του καπιταλιστικού κράτους, για μια ακόμη φορά προστατεύει τους φασίστες του Bastion Social και προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση με μετωπική σύγκρουση εναντίον των διαδηλωτών! Τουλάχιστον 4 άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ένας νεαρός σύντροφος της Cgt για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα! Με την αστυνομία στο σβέρκο μες, δεν αφήνουν τους συντρόφους να διαμαρτυρηθούν, το κράτος θα μας καταστείλει αψηφώντας ακόμα και τους νόμους , όσο αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα μας και κατά εκείνων της αστικής τάξης !!! Υποστήριξη όλων των κατηγορουμένων, αλληλεγγύη ενάντια στην καταστολή! Ενάντια στους φασίστες του Bastion Social ενάντια στο κράτος που τους προστατεύει, όπου κράτος και αστοί τους χρηματοδοτούν, μόνο μία απάντηση: Αγώνας κατά του φασισμού! Ποτέ ξανά φασισμός!

Οι κομμουνιστές νεολαίοι πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης με ένα πανώ που έγραφε: “Ενάντια στο Bastion Social και το Φασισμό – Επανάσταση και Σοσιαλισμός

Α.Π.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: