Κάτω τα χέρια από τη Συρία – Να γυρίσουν πίσω οι στρατιώτες μας – Υπογραφές για την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων συγκεντρώνει το ΚΚ Τουρκίας

Είναι περιττό να τονίσει κανείς τη γενναιότητα αυτής της κίνησης, σε μια εποχή καλλιέργειας φιλοπολεμικής και εθνικιστικής υστερίας στα τουρκικά ΜΜΕ, που στιγματίζει ως “προδοτικές” τις απόψεις που εναντιώνονται στην αιματοχυσία.

Κείμενο συλλογής υπογραφών που ζητά να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και να επιστρέψουν οι Τούρκοι στρατιώτες διαδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το οποίο ήδη συγκεντρώνει τις υπογραφές καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και συγγραφέων. Είναι περιττό να τονίσει κανείς τη γενναιότητα αυτής της κίνησης, σε μια εποχή καλλιέργειας φιλοπολεμικής και εθνικιστικής υστερίας στα τουρκικά ΜΜΕ, που στιγματίζει ως “προδοτικές” τις απόψεις που εναντιώνονται στην αιματοχυσία.

Ολόκληρο το κείμενο αναφέρει:

Κάτω τα χέρια από τη Συρία
Οι στρατιώτες πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους

Εμείς, οι υπογράφοντες, βλέπουμε ότι η χώρα μας σύρεται σε ένα τέλμα, τα παιδιά μας έχουν σκοτωθεί ενώ πολεμούν στην επικράτεια μιας άλλης χώρας, έχουμε εξευτελιστεί μπροστά στον κόσμο και τους λαούς του κόσμου και η χώρα μας έχει πάρει θέση ως φύλακας του ιμπεριαλισμό, ως προστάτης της αντιδραστικής τρομοκρατίας και νομίζουμε πως πρέπει να παρθούν μέτρα να σταματήσουμε όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Τα γεγονότα είναι προφανή, η κατάσταση είναι σαφής.

Η στρατιωτική μας παρουσία στη συριακή επικράτεια πρέπει να τελειώσει άμεσα, και οι στρατιώτες μας πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους με ασφάλεια.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: