Ημέρα νηστείας κατά της πανδημίας κηρύσσει ο Μπολσονάρου ενώ η καρέκλα του τρέμει

Με το στρατό έτοιμο να πάρει τα ηνία από τον πρόεδρο της χώρας, ο Μπολσονάρου παίζει το χαρτί της θρησκοληψίας για να περισώσει ό,τι μπορεί από την εξουσία του.

Ως “ημέρα νηστείας και προσευχής” έχει ορίσει την Κυριακή ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ζητώντας από τους πολίτες να παρακαλέσουν το θεό να “ελευθερώσει τη Βραζιλία από αυτό το κακό”. Η πρόταση του έγινε την Παρασκευή από ευαγγελιστές πάστορες στην προεδρική κατοικία στη Μπραζίλια με τον ίδιο να την αποδέχεται ενθουσιωδώς.

“Με τους πάστορες και θρησκευτικούς ηγέτες θα κηρύξουμε μια μέρα νηστείας των Βραζιλιάνων, ώστε η Βραζιλία να απελευθερωθεί από αυτό το κακό όσο το συντομότερο γίνεται”, δήλωσε ο Μπολσονάρου σε ραδιοφωνικό σταθμό.

“Η Βραζιλία βρίσκεται σε σοβαρή κρίση. Οι δυνάμεις του κακού εγείρονται ενάντια σε έναν θεοφοβούμενο χριστιανό πρόεδρο και υπερασπιστή της οικογένειας. Η Κυριακή θα είναι μέρα νηστείας”, έγραψε ο βουλευτής Μάρκου Φελισιάνου για να στηρίξει την ανακοίνωση του Μπολσονάρου.

Η νηστεία ξεκίνησε από χθες το βράδυ και αναμένεται να κρατήσει ως το μεσημέρι της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο πάστορας Σίλας Μαλαφάια, ηγέτης της μεγαλύτερης Πεντηκοστιανής Εκκλησίας της χώρας. Οι ευαγγελικές εκκλησίες αποτελούν βασικό παράγοντα προώθησης και συντήρησης του ακροδεξιού προέδρου στην εξουσία, η επικίνδυνη στάση του στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας, όχι μόνο τον έχει φέρει σε σύγκρουση με υπουργούς της κυβέρνησής του, όπως ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα, αλλά πλέον και με το στρατό, έτερο πυλώνα της κυβέρνησης Μπολσονάρου ως τώρα. Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας φαίνεται πως ήδη προκρίνει υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αγνοώντας τις εντολές του προέδρου και ειδοποιώντας άλλα κράτη της Λ. Αμερικής να πράξουν το ίδιο.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: