Για ποια δημοκρατία μιλάτε; – Ο ΟΗΕ την παρουσίασε ως αντικυβερνητική, αυτή το κατήγγειλε, και το Twitter την απέκλεισε!

Απλά μαθήματα “δημοκρατίας”: Όταν δεν υπηρετείς την προπαγάνδα μας, τόσο το χειρότερο για σένα…

Είναι μία από τις εικόνες που έγιναν viral τις τελευταίες μέρες και έδειχναν -υποτίθεται- το πάθος όσων διαδηλώνουν με κουβανικές σημαίες ενάντια στην κυβέρνηση, τις ελλείψεις, τον κομμουνισμό και ό,τι άλλο έβαζε η φαντασία του εντολοδόχου συντάκτη. Και αφού τα ΜΜΕ δεν έβρισκαν κατάλληλες εικόνες για να ντύσουν τα σχετικά θέματα, βρήκαν μία από τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Αβάνας, για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, τη σοσιαλιστική εξουσία και όσα έχει πετύχει, μολονότι είναι στο στόμα του λύκου.

A woman shouts during a pro-government rally in Havana, Cuba, 11 July 2021. Cuban President Miguel Diaz-Canel encouraged his supporters to take the streets as a response to protest against his governement. Thousands of Cuban took the streets on 11 July to protest against Cuba’s government, in what is considered the first major protest in the last 60 years. EPA/Ernesto Mastrascusa

Ως εδώ δεν υπάρχει “τίποτα περίεργο” για την “αντικειμενική” δυτική δημοσιογραφία. Η απάτη όμως έφτασε σε ανώτερα κλιμάκια, όταν το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ πήρε την ίδια εικόνα, για να επαναλάβει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας την ίδια εικόνα, που ήταν στα ακριβώς αντίθετα συμφραζόμενα από το μήνυμα του επίσημου λογαριασμού και το αντιστοιχο θέμα στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Παρεμπιπτόντως, μιλάμε για τον ίδιο Οργανισμό, στου οποίου τη Γενική Συνέλευση, το δολοφονικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ καταδικάστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία -με τις γνωστές θλιβερές και μεμονωμένες εξαιρέσεις. Παρόλα αυτά, δεν είδαμε να εκδηλώνονται οι ίδιες ευαισθησίες για την άμεση άρση του αποκλεισμού και τη λήψη σχετικών μέτρων.

Ακόμα και αυτό, όμως, είναι συνηθισμένη εικόνα για τον ΟΗΕ και τον σημερινό διεθνή συσχετισμό. Τα χειρότερα, ωστόσο, θα έρχονταν στη συνέχεια, όταν η “πρωταγωνίστρια” της σχετικής φωτογραφίας απάντησε στη σχετική ανάρτηση, καταγγέλλοντας τη χρήση της σε αυτό το πλαίσιο, ως “σύμβολο των διαμαρτυριών των βάνδαλων και εγκληματιών”, κλείνοντας με ένα σύνθημα υπέρ της κουβανικής επανάστασης.

Η διαμαρτυρία της είχε άμεσο αποτέλεσμα, όπως μπορεί να δει κανείς στη συνέχεια, με τον λογαριασμό της να τίθεται προσωρινά (;) εκτός λειτουργίας, αφού έκανε το “λάθος” να καταγγείλει την πλαστογραφία και την αντι-κουβανική προπαγάνδα.

Απλά μαθήματα δημοκρατίας -διαδικτυακής και όχι μόνο… Κι αυτό είναι απλώς ένα δείγμα από τη “δημοκρατία” και την “ελευθερία” που θέλουν να επιβάλουν στο νησί…

Πηγή για τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα -αφού το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ φρόντισε να σβήσει τα διαδικτυακά ίχνη της πλαστογραφίας- το παρακάτω τιτίβισμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: