Γερμανός δάσκαλος με ναζιστικά τατού στη διεύθυνση εκπαίδευσης του Βραδεμβούργου

Η υπηρεσία, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, επιχείρησε να πείσει ότι η τοποθέτηση του 36χρονου Κλέμενς Κ. Οφείλεται σε “έλλειψη προσωπικού”.

Η πρόσβαση της γερμανικής ακροδεξιάς στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας της χώρας δεν αποτελεί ακριβώς είδηση, φαίνεται ότι υπάρχει χώρος ακόμα και για ανοιχτά νεοναζί στον κομβικό τομέα της εκπαίδευσης.

Ο λόγος για έναν εκπαιδευτικό από το Χένιγκστντορφ του Βραδεμβούργου, που  φέρει ναζιστικά τατού, η αποκάλυψη των οποίων απλά επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν από την πρώτη στιγμή του διορισμού του στη διεύθυνση εκπαίδευσης του κρατιδίου. Ο φασιστας δάσκαλος αισθανόταν μάλιστα τοσο άνετα, ωστε πριν λίγους μήνες, στη διαρκεια σχολικών αγώνων στο Χένιγκστντορφ, έβγαλε την μπλούζα του, αποκαλύπτοντας τατού με ναζιστικά σύμβολα, και το μότο των Ες-Ες “Η τιμή μου λέγεται πίστη”. Τον Ιούλη ο νεοναζί μετατέθηκε στη διέυθυνση εκπαίδευσης με αρμοδιότητες για θέματα μετανάστευσης στο σχολείο(!).

Η υπηρεσία, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, επιχείρησε να πείσει ότι η τοποθέτηση του 36χρονου Κλέμενς Κ. Οφείλεται σε “έλλειψη προσωπικού”. Το πιο εκπληκτικό από όλα είναι ότι Κ. χρησιμοποιούσε για τις εσωτερικές του κλήσεις τον κωδικό  -88, πασίγνωστο νεοναζιστικό σύμβολο του “Χάιλ Χίτλερ”, αριθμός που μετά την κατακραυγή άλλαξε. Ο άντρας πάντως εξακολουθεί να απασχολείται στη διεύθυνση εκπαίδευσης, στο τμήμα “Διδακτικής της Επιμόρφωσης”. Κι αυτό γιατί πάρα την αρχική του απόλυση πριν λίγο καιρό, τα δικαστήρια ακύρωσαν την απόφαση κι ως την εκδίκαση της έφεσης η υπηρεσία υποχρεούται να πληρώνει και να απασχολεί το νεοναζί για να χαράσσει πτυχές της εκπαιδευτικής πολιτικής του Βραδεμβούργου.

 

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: