Ένταλμα σύλληψης κατά του Μαδούρο από τις ΗΠΑ για “ναρκο-τρομοκρατία” με ποινή ισοβίων και επικήρυξη 15 εκ. δολαρίων

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νότιας Νέας Υόρκης Τζόφρι Μπέρμαν ο Μαδούρο αντιμετωπίζει τουλάχιστον 50 χρόνια κάθειρξης ή ποινή ισοβίων για τις κατηγορίες.

Αδιανόητο κι όμως ιμπεριαλιστικό. Την ώρα που ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με πανδημία, την ώρα που στις ίδιες τις ΗΠΑ η κατάσταση με τον κορονοϊό μοιάζει να ξεφεύγει εκτός ελέγχου, η αμερικανική κυβέρνηση επικηρύσσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μαζί με πέντε ακόμα κορυφαίους αξιωματούχους, με την κατηγορία της “εμπορίας ναρκωτικών”.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον υπουργό εξωτερικό Μάικ Πομπέο, που έκανε γνωστό ότι το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί τον Μαδούρο, τον επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, των πρώην διευθυντή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και έναν πρώην υψηλόβαθμο στρατιωτικό για την “εμπλοκή τους σε ναρκο-τρομοκρατία”.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νότιας Νέας Υόρκης Τζόφρι Μπέρμαν ο Μαδούρο αντιμετωπίζει τουλάχιστον 50 χρόνια κάθειρξης ή ποινή ισοβίων για τις κατηγορίες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικήρυξε το Μαδούρο έναντι 15 εκ. δολαρίων, όπως και τους υπόλοιπους αξιωματούχους για 10 εκ. δολάρια έκαστος.

Με ένα κατηγορητήριο που κάνει να ωχριούν ακόμα και οι χαλκευμένες ιστορίες για τα “όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ”, ο Μαδούρο κατηγορείται ως ηγέτης της ομάδας εμπόρων κοκαΐνης “Καρτέλ των ήλιων”, με μέλη πολιτικούς, στρατιωτικούς και δικαστικούς της Βενεζουέλας. Η ανακοίνωση έρχεται λίγο αφότου την είδηση είχε κάνει γνωστή μέσω τουίτερ ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

Η απαγγελία των κατηγοριών αναμένεται να γίνει μες στη μέρα, ενώ αναμένεται και συνέντευξη τύπου του γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτή τη δύσκολη για τη Βενεζουέλα ώρα, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας και στα σύνορά της εν μέσω των ασφυκτικών οικονομικών κυρώσεων που αποτρέπουν την βέλτιστη δυνατή ανταπόκριση του ήδη δοκιμαζόμενου συστήματος υγείας της χώρας, ότι βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με έναν από τους πιο μισητούς αντιπάλους τους στη Λατινική Αμερική και τον κόσμο. Δείχνουν ξεκάθαρα τις προτεραιότητές τους, προσφέροντας αφειδώλευτα εκατομμύρια για να στρατολογήσουν προδότες, ενώ το σύστημα υγείας στην ίδια τη χώρα σύμφωνα με πολλούς ειδικούς είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο ιμπεριαλισμός είναι ο δολοφονικότερος ιός της ανθρωπότητας και η εξάλειψή του άμεσο και πρωταρχικό καθήκον όταν θα ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: