“Εμείς οι πραγματικοί κομμουνιστές δε θέλουμε ούτε ένα ευρώ από αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση” – Απορρίπτει ο Μάρκο Ρίτσο την κρατική χρηματοδότηση για επετειακές εκδηλώσεις της ίδρυσης του ΚΚ Ιταλίας

Ως “εκπόρνευση” χαρακτήρισε ο γγ του κόμματος την αποδοχή έστω κι ενός ευρώ από τον πακτωλό που προβλέπει το κυβερνών κόμμα για εκδηλώσεις “μνήμης” κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κυρίαρχης αφήγησης.

Ούτε δεκάρα δε δέχεται από την κυβέρνηση Κόντε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ιταλία, με αφορμή την απόφαση για χορήγηση κρατικής επιχορήγησης ως και 400.000 ευρώ σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα 100χρονα της ίδρυσης του ιστορικού ΚΚ Ιταλίας το 1921. Συγκεκριμένα, ο Ρίτσο ανέφερε στο προφίλ του πως:

“Εμείς οι πραγματικοί κομμουνιστές δε θέλουμε ούτε ένα ευρώ από αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση. Τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γέννησή μας τις έχουμε κάνει και θα τις κάνουμε μόνο με τη συμβολή των μελών και φίλων μας. Απαξιώνουμε και καταγγέλλουμε οποιονδήποτε αξιοποίηση αυτή την προσφορά “εκπόρνευσης”.

Η απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι μια συνεπής στάση αρχών, που έχει κερδίσει και την αναγνώριση πολιτικών αντιπάλων των κομμουνιστών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στα σχόλια που συνοδεύουν την παραπάνω ανάρτηση. Μια στάση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD),  το οποίο αποτελεί την πιο πρόσφατη χρονικά κεντροαριστερή μετεξέλιξη από τους σχηματισμούς – απομεινάρια του αυτοδιαλυθέντος PCI), καθώς και άλλων οργανώσεων που επικαλούνται την κληρονομικά των κομμουνιστών, απλώς και μόνο για να δικαιολογήσουν την πορεία και τις αποφάσεις που οδήγησαν στη διάλυση του κομμουνιστικού κινήματος και την πλήρη προσχώρηση, μετά από δεκαετίες ευρωκομμουνιστικής διολίσθησης, στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους αυτή έχουν ως βολικό “αντίπαλο” διάφορες φωνές της δεξιάς και ακροδεξιάς, που καταδικάζουν από αντικομμουνιστική θέση – με επιχειρηματολογία που θυμίζει αρκετά τα γνωστά και σε μας περί “αριστερής ηγεμονίας” – τόσο τη χορήγηση κρατικών κονδυλίων για επετειακές εκδηλώσεις, όσο και την πρόσφατη απόφαση των ιταλικών ταχυδρομείων να κυκλοφορήσουν γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΙ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: