Εισβολή της Τουρκικής αστυνομίας στο Κέντρο Πολιτισμού στο Idil – Συνέλαβαν 6 μέλη των Grup Yorum!

Οι δολοφόνοι αστυνομικοί του AKP εισέβαλαν στο Κέντρο Πολιτισμού στο İdil πριν από τη συναυλία του Grup Yorum που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Αυγούστου. Τα μέλη του Grup Yorum Dilan Poyraz, Bahar Kurt, Betül Varan, Eren Erdem, Barış Yüksel και Sercan Toptancı συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν.

Όπως ανακοίνωσε το περιοδικό “Ο Αγώνας” στη σελίδα του στο Facebook, η τουρκική αστυνομία εισέβαλε στο Κέντρο Πολιτισμού στο Idil και προχώρησαν σε έξι συλλήψεις μελών του ηρωικού συγκροτήματος Grup Yorum. Η επιδρομή και οι συλλήψεις έρχονται λίγες μόλις μέρες πριν την προγραμματισμένη συναυλία για τις 9 Αυγούστου, καταστρατηγώντας στην πράξη τις υποσχέσεις του τουρκικού κράτους και το δικαίωμα του συγκροτήματος στην ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση του περιοδικού, από όπου πήραμε και τις φωτογραφίες.

Οι δολοφόνοι αστυνομικοί του AKP εισέβαλαν στο Κέντρο Πολιτισμού στο İdil πριν από τη συναυλία του Grup Yorum που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Αυγούστου. Οι δολοφόνοι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμα μέσα στο κτίριο. Τα μέλη του Grup Yorum Dilan Poyraz, Bahar Kurt, Betül Varan, Eren Erdem, Barış Yüksel και Sercan Toptancı συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν στο Beykoz Polenezköy.

Το Grup Yorum κάνει επαναστατική τέχνη για να αφυπνίσει τους ανθρώπους στα εδάφη της Ανατολίας. Εδώ και 37 χρόνια, δίνει συναυλίες τις οποίες παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες. Αυτή η επιδρομή είχε στόχο την συναυλία του Grup Yorum που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στο Κέντρο Πολιτισμού στο Idil και να συμπαρασταθείτε στο Grup Yorum.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: