Δύο Κάπα και ένα ΕΙ… – Μετονομάζεται σε ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας το ΚΚΛΙ

“Δηλώνουμε ότι η κομμουνιστική πάλη στη χώρα μας θα συνεχιστεί ο κόσμος να χαλάσει και παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για τη διάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος είτε οδηγώντας το στη σύμφυση με τη σοσιαλδημοκρατία είτε οδηγώντας το στην ανυπαρξία μέσα στη λαϊκή – εργατική πάλη.”

Όπως μεταδίδει ο 902.gr, η ΚΕ του ΚΚΛΙ (Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας) με ΓΓ τον Άστορ Γκαρσία, αποφάσισε τις προάλλες, στην επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το Συνέδριο της Κομιντέρν, να προχωρήσει στη μετονομασία του κόμματος σε Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων την Ισπανίας. Μια κίνηση με την οποία επιδιώκει να ξεπεραστεί η σύγχυση που προκαλούσε η διάσπαση με την άλλη πτέρυγα του πάλαι ποτέ ενιαίου ΚΚΛΙ, που διατηρούσε τον ίδιο τίτλο, διεκδικώντας να παρουσιαστεί ως συνέχειά του. Η κατάσταση αυτή κράτησε περίπου μια διετία κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μπει ένα τέλος, με την αλλαγή ονόματος. Εξάλλου τα ράσα δεν κάνουν τον παπά -αυτό το είδαμε σε πολλά κομμουνιστικά κόμματα που κράτησαν τον τίτλο, αλλά μεταλλάχθηκαν σε μία νύχτα, την περίοδο των ανατροπών- ούτε και το όνομα τη χάρη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Στη διάρκεια των περίπου δύο χρόνων διαπιστώσαμε ότι αυτή η κατάσταση της δυαδικότητας είχε γίνει όλο και περισσότερο ένα πρόβλημα πρώτης τάξεως για την ανάπτυξη της πολιτικής δουλειάς μας, αφού υπήρχε το ρίσκο να μας αποδίδουν λαθεμένα -όπως συνέβη- πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις που δεν μοιραζόμαστε και είναι προϊόν του ιδεολογικού εκλεκτικισμού και των αποκλίσεων των παλιότερων συντρόφων μας (σ.σ. ηγεσία του Καρμέλο Σουάρες), που καταγγέλθηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή από την πλειοψηφία των Οργανώσεων Βάσης και των Επιτροπών του ΚΚΛΙ, από την πλειοψηφία των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών, από την Κεντρική Συνδιάσκεψη και το Έκτακτο Συνέδριο».

Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα και κατά συνέπεια το λογότυπο. Όλα τα άλλα όμως διατηρούνται τα ίδια: η εφημερίδα, το θεωρητικό περιοδικό, οι οργανώσεις της νεολαίας -που έρχεται κάθε χρόνο και στο Γεστιβάλ- και η συμμετοχή στις διεθνείς πρωτοβουλίες.

«Από σήμερα 3 Μάρτη 2019, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη συγκρότηση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, το κόμμα μετονομάζεται σε ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας, διατηρώντας τις λειτουργίες και όλα τα όργανά του, διατηρώντας ως οργάνωση νεολαίας του τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών (CJC), την εφημερίδα του “Νuevo Rumbo” (“Νέα Πορεία”), το θεωρητικό του περιοδικό “Nuestra Politica” (“Η Δική μας Πολιτική”) και τη συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης και τις Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων»

Η διακήρυξη της ΚΕ του κόμματος καταλήγει, με αιχμές για όσους δουλεύουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για την απαξίωση και διάλυση του Κομμουνιστικού Κινήματος.

«Δηλώνουμε ότι η κομμουνιστική πάλη στη χώρα μας θα συνεχιστεί ο κόσμος να χαλάσει και παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για τη διάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος είτε οδηγώντας το στη σύμφυση με τη σοσιαλδημοκρατία είτε οδηγώντας το στην ανυπαρξία μέσα στη λαϊκή – εργατική πάλη. Σας καλούμε όλους και όλες σε συστράτευση στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού στην Ισπανία. Για μια χώρα για την εργατική τάξη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: