Δολοφονία μετανάστριας στο Μεξικό από ομάδα ενόπλων κουκουλοφόρων

Μια νεκρή γυναίκα και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης σε φορτηγό μεταναστών από τη Γουατεμάλα στο κρατίδιο της Βερακρούς.

Mια δολοφονημένη γυναίκα και τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο παιδί είναι ο απολογισμός της βίαιης επίθεσης ενόπλων κουκουλοφόρων κατά ομάδας μεταναστών από την Κεντρική Αμερική στο μεξικανικό κρατίδιο Βερακρούς. Όπως είναι γνωστό, εδώ και μήνες καραβάνια από χώρες της περιοχής, όπως η Ονδούρα και η Γουατεμάλα, καταφθάνουν στο Μεξικό με την ελπίδα κάποια στιγμή να διασχίσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η παρουσία τους έχει πυροδοτήσει αντιμεταναστευτικά αντανακλαστικά σε μερίδα της μεξικανικής κοινωνίας, των αρχών και του παρακράτους, που πλέον κορυφώνεται, καθώς είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται δολοφονία από την άφιξη του πρώτου καραβανιού στη χώρα. Τα θύματα προέρχοναν από τη Γουατεμάλα και βρίσκονταν σε φορτηγό. Όταν τους επιτέθηκε μια ομάδα βαριά εξοπλισμένων κουκουλοφόρων.

Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μεξικού καταδίκασε την επίθεση και απαίτησε άμεση έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Επιπλέον, η επιτροπή ανακοίνωσε πως θα διερευνήσει πιθανή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς αρχών για παράλειψη των μέτρων προστασίας που η ίδια ζήτησε από την πρώτη στιγμή της άφιξης των καραβανιών, κάποια από αυτά με αποδέκτες αξιωματούχους και τοπικούς άρχοντες της Βερακρούς.

Με πληροφορίες από telesurtvnet

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: