“Δε φοβόμαστε” – Αψηφούν οι μεταλλωρύχοι της Soma στην Τουρκία τις απαγορεύσεις του κυβερνήτη

Οι μεταλλωρύχοι είχαν αποφασίσει να πορευθούν στην τουρκική πρωτεύουσα στις 12 Οκτώβρη για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, προκαλώντας την απαγόρευση από την τοπική κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε από τις 20 Οκτώβρη, που ήταν το αρχικό όριο, ως τις 4 Νοέμβρη.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους είναι οι μεταλλωρύχοι της εταιρείας εξορύξεων Soma Uyar στην Τουρκία, παρά τις διαδοχικές απαγορεύσεις του τοπικού κυβερνήτη της Μανίσα σχετικά με την πορεία που σχεδιάζουν οι εργάτες προς την Άγκυρα.

Οι μεταλλωρύχοι είχαν αποφασίσει να πορευθούν στην τουρκική πρωτεύουσα στις 12 Οκτώβρη για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, προκαλώντας την απαγόρευση από την τοπική κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε από τις 20 Οκτώβρη, που ήταν το αρχικό όριο, ως τις 4 Νοέμβρη. Επιπλέον, απαγόρευσε όλες τις συναθροίσεις και διαδηλώσεις στην περιοχή, τις απεργίες πείνας, τις ομαδικές διαμαρτυρίες, την κατάθεση στεφάνων και ουσιαστικά κάθε κινητοποίηση σε όλη την επαρχία για το ίδιο διάστημα. Ακόμα και το να περπατάνε οι εργάτες σχηματίζοντας αλυσίδες μέσα στην πόλη απαγορεύτηκε, ακόμα και αν αφορούσε δέκα άτομα.

Από την πλευρά του το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Μεταλλωρύχων, υπενθυμίζει τις ψεύτικες υποσχέσεις κατά τη συνάντησή του με τον κυβερνήτη της Μανίσα, ότι δηλαδή θα επιτρεπόταν η πορεία μετά τις 20.10, και διαμηνύει πως “Δε φοβόμαστε, θα πορευτούμε”.

Στο λογαριασμό του στο τουίτερ, το συνδικάτο δήλωσε πως “Είναι απαγορευμένο να περπατάμε σε αλυσίδες, αλήθεια κύριε κυβερνήτη; Δε φοβόμαστε. Αν δεν σχηματιστεί ένα συγκεκριμένο έδαφος λύσης, θα αποκρούσουμε αυτή την απαγόρευση, που χρησιμεύει μόνο στο σφετερισμό των δικαιωμάτων 748 εργατών και τη σωτηρία των αφεντικών. Θα κάνουμε την πορεία!”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: