Χριστούγεννα με το μπαμπά σας – Πορτραίτο του Στάλιν σε ολόγραμμα εμφανίστηκε σε κτίριο του Γιεκατερινμπούργκ στη Ρωσία

Τοπική οργάνωση δημιούργησε το ολόγραμμα στη λέσχη αξιωματικών της πόλης στη θέση παλαιότερου ανάγλυφου του σοβιετικού ηγέτη που είχε αποκαθηλωθεί παλιότερα.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είναι οι εποχές που περισσότερο από όλες περνάμε χρόνο με δικούς μας ανθρώπους. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στην πόλη Γιεκατερίνμπουργκ, την πρωτεύουσα των Ουραλίων, όπου, με αφορμή τα “Σταλινούγεννα”, δηλαδή την επέτειο γέννησης του Σοβιετικού ηγέτη στις 18 Δεκεμβρίου (6 με το παλιό ημερολόγιο), δημιούργησαν ένα πράσινο ολόγραμμα του Στάλιν στο κέντρο της πόλης. Ο Στάλιν εικονίζεται με τη χαρακτηριστική στρατιωτική σχολή του, σε σημείο όχι τυχαίο, αλλά στην τοπική λέσχη αξιωματικών, κι ας μην έχει πια σχέση ο στρατός της καπιταλιστικής Ρωσίας με τον Κόκκινο Στρατό. Σύμφωνα με τον ηγέτη του κινήματος “Για την Αλήθεια”, Αλεξέι Νικηφόροφ, η επιλογή της λέσχης έγινε γιατί εκεί υπήρχε παλιότερα ένα ανάγλυφο αφιερωμένο στο Στάλιν.

Συγκεκριμένα, ο Νικηφόροφ, μιλώντας σε τοπικό μέσο, δήλωσε πως “Ιστορικό γεγονός: κατά τη διάρκεια της κατασκευής και μετά τα εγκαίνια της Λέσχης Αξιωματικών τη δεκαετία του ’30 και του ’40 του περασμένου αιώνα, υπήρχε ένα ανάγλυφο του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν στην πρόσοψή του, που αργότερα έκλεισε για πολιτικούς λόγους και ακόμα πιο ύστερα αποκαθηλώθηκε εντελώς. Θέλουμε να διορθώσουμε αυτή την ιστορική αδικία και να αποκαταστήσουμε την ιστορική αρχιτεκτονική εμφάνιση του κτηρίου”.

Η ίδια οργάνωση, τον περασμένο Μάρτη είχε προτείνει μάλιστα αυτή καθεαυτή την αποκατάσταση του αναγλύφου στην πρόσοψη της λέσχης αξιωματικών.

Εσείς σκέφτεστε τίποτε καλύτερο για τις γιορτές;

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: