Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ – Η επιχείρηση ηρωοποίησης του Κουβανού αντεπαναστάτη – ανδρείκελου των ΗΠΑ

Κατασκευασμένα ψέματα και ενορχηστρωμένη άθλια προπαγάνδα εναντίον της Κούβας από ΗΠΑ και ΕΕ, με αφορμή τη σύλληψη του ηγέτη της αμερικανοκίνητης “Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας” (UNPACU), της πιο δραστήριας οργάνωσης αντεπαναστατών στο νησί της Επανάστασης.

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται οργανωμένη και κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ, επιχείρηση «ηρωοποίησης» του Κουβανού αντεπαναστάτη Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, που κρατείται στην Κούβα και πρόκειται να δικαστεί για σειρά αδικημάτων που διέπραξε στο εσωτερικό της χώρας. Η υπόθεση Φερέρ, που ηγείται της αμερικανοκίνητης “Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας” (UNPACU), της πιο δραστήριας οργάνωσης αντεπαναστατών στη χώρα, είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα επιθέσεων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και το λαό του νησιού της Επανάστασης, διεξάγοντας ανατρεπτικές δραστηριότητες με ανδρείκελα τύπου Φερέρ, συνοδευόμενες από εκστρατείες κατασυκοφάντησης της Κούβας με κατασκευασμένα ψέματα μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.

Στα πλαίσια τέτοιας εκστρατείας αναρτήθηκε σε μκδ βίντεο στο οποίο κορυφαία διπλωμάτης της αμερικανικής πρεσβείας στην Κούβα εμφανίζεται με τη σύζυγο του Φερέρ, κατηγορώντας τις κουβανικές αρχές… για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για υποσιτισμό, κακομεταχείριση και μη χορήγηση απαραίτητων φαρμάκων στον κρατούμενο. Σύμφωνα μάλιστα με όσα καταγγέλλει η σύζυγός του, ο Φερέρ «έχει χάσει το μισό του βάρος, μεγάλο μέρος της όρασής του και της φωνής του»… Τη διαφεύδει όμως εκκωφαντικά η παρακάτω εικόνα που δημοσιεύτηκε χτες σε μέσο κάθε άλλο παρά φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση της Κούβας (την οποία αποκαλεί «κουβανική δικτατορία» και τον Φερέρ «ηγέτη της αντιπολίτευσης»), που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις κουβανικές αρχές και απαντά στους παραπάνω ψευδείς ισχυρισμούς:

Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ – Η επιχείρηση ηρωοποίησης ενός Κουβανού - ανδρείκελου των ΗΠΑ

Ο… «υποσιτισμένος» και γεμάτος σημάδια από την «κακοποίηση» Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ…

Ο Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ συνελήφθη από την αστυνομία την 1η του Οκτώβρη, μετά από καταγγελία που υπέβαλε ένας πολίτης της Κούβας, κατηγορώντας τον ίδιο και τρία ακόμα άτομα για βαρύ ξυλοδαρμό.

Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα Granma, όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, ο Φερέρ ως κρατούμενος έχει δεχτεί επίσκεψη από τη σύζυγό του και τα παιδιά του, σύμφωνα με τους νόμους της Κούβας που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλες οι αναφορές στη φυσική εξαφάνισή του, στην υποτιθέμενη σωματική κακοποίηση, στα βασανιστήρια ή στην ανεπαρκή διατροφή του Φερέρ είναι απολύτως ψευδείς, σκοπίμως σχεδιάζονται και διαδίδονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την πρεσβεία της στην Αβάνα. Ο Φερέρ λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, εκτελεί τακτικές σωματικές ασκήσεις και, κατόπιν αιτήματος, του παρέχεται θρησκευτική μέριμνα.

Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ – Η επιχείρηση ηρωοποίησης ενός Κουβανού - ανδρείκελου των ΗΠΑ

Ο Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ ηγέτης της αμερικανοκίνητης “Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας” (UNPACU), της πιο δραστήριας οργάνωσης αντεπαναστατών στην Κούβα

Δεδομένης της δραστηριότητάς του ως όργανο στην υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Φερέρ έχει ένα ποινικό ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς, εντελώς άσχετο με πολιτικά κίνητρα. Έχει καταγράψει παραβιάσεις του νόμου που χρονολογούνται από το 1993. Περιλαμβάνουν επιθέσεις με σωματική βία σε άλλους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, και διαταραχή δημόσιας τάξης, συμπεριφορές που είχαν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι σαφές σύμφωνα με την εφημερίδα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματά του.

Επίσης είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια επιχείρηση εναντίον της Κούβας. Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο διοργανώθηκε συζήτηση με θέμα «Κούβα, η περίπτωση του José Daniel Ferrer», στην οποία παρενέβη αποκαλυπτικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: