Χιλή: “Γενική καραντίνα αλλιώς γενική απεργία – Η κυβέρνηση Πινιέρα μας σκοτώνει σιωπηλά!” (VID)

Η κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις και διατάζει απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες, αλλά προστατεύει με καραντίνα μόνο τις γειτονιές των πλουσίων και ο λαός απαντάει με το σύνθημα: γενική καραντίνα ή αλλιώς γενική απεργία!

Η κυβέρνηση Πινιέρα μας σκοτώνει σιωπηλά!

Ο αγωνιζόμενος λαός της Χιλής βγάζει κραυγή αγωνίας, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης Πινιέρα γίνεται πλέον επικίνδυνη και για την ίδια του τη ζωή.

Η κυβέρνηση αρνείται να κηρύξει γενική καραντίνα, για να μη διακοπεί η παραγωγή, και προστατεύει με αποκλεισμό μόνο τα πλούσια προάστια, ίσως γιατί μόνο οι προνομιούχες τάξεις έχουν προνόμια, όπως λέει ένας από τους νέους που εμφανίζονται στο βίντεο. Οι εργάτες αναγκάζονται να στριμώχνονται κάθε μέρα στο μετρό για να πάνε στη δουλειά τους, ενώ οι πλούσιοι κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα, γεμίζοντας μπαρ και εστιατόρια, και διασπείροντας παντού τον ιό.

Παρόλα αυτά, ο Πινιέρα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχώρησε σε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη νύχτα (!), κατεβάζοντας πάλι τον στρατό στους δρόμους. Ταυτόχρονα απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ενώ αναβάλλει το επικείμενο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα (προγραμματισμένο για τις 26 Απριλίου) για το φθινόπωρο, αγοράζοντας χρόνο για να παραμείνει στην εξουσία.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας του Πινιέρα περιγελά ανοιχτά τους πολίτες, λέγοντας: και αν ο ιός μεταλλαχθεί σε καλό πρόσωπο;

Ο λαός, που βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και έξι μήνες, απαντά στον εμπαιγμό και απαιτεί να κηρυχθεί γενική καραντίνα, για να σωθούν οι ζωές των Χιλιανών εργαζόμενων. Αλλιώς θα διεκδικήσει το δίκιο του με συλλογικό αγώνα και με το σύνθημα:

-Γενική καραντίνα ή (αλλιώς) γενική απεργία!

Δείτε το βίντεο που μετέφρασε στα ελληνικά η ομάδα CANAL 267GR

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: