Χένρι Κίσινγκερ: «Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για θέματα που εν μέρει δημιουργήσαμε…» 

«…χωρίς καμία ιδέα για το πώς θα τελειώσει αυτό ή σε τι υποτίθεται ότι θα οδηγήσει» – Ο 99 ετών πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο ως ένα βαθμό τον προκάλεσε…

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται στο χείλος του πολέμου με τη Μόσχα και το Πεκίνο, εκτιμά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο 99 ετών πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο ως ένα βαθμό τον προκάλεσε.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για θέματα που εν μέρει δημιουργήσαμε, χωρίς καμία ιδέα για το πώς θα τελειώσει αυτό ή σε τι υποτίθεται ότι θα οδηγήσει».

Εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι σε θέση να «σπάσει» τη συμμαχία της Ρωσίας και της Κίνας.

Ανέφερε ότι «δεν μπορείς να πεις τώρα ότι θα τους χωρίσουμε και θα τους στρέψουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην επιταχύνεις τις εντάσεις και να δημιουργήσεις επιλογές, και για αυτό πρέπει να έχεις κάποιο σκοπό».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: