Αστυνομικός πέταξε 16χρονο διαδηλωτή από γέφυρα στη Χιλή (VIDEO)

Άμεσες υπήρξαν οι αντιδράσεις από το λαό της Χιλής, που βγήκε μαζικά στους δρόμους το Σάββατο, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράση, αξιωματικού Σεμπαστιάν Σαμόρα.

Xωρίς τέλος είναι τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Χιλή, που βρίσκεται σε σχεδόν αδιάκοπο αναβρασμό από πέρσι τον Οκτώβριο, όταν και πρωτοξεκίνησαν οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Πινιέρα.

Στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της κρατικής καταστολής ήρθε να προστεθεί ένας 16χρονος νεαρός, τον οποίο καραμπινέρος, δηλαδή μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας, πέταξαν κυριολεκτικά από γέφυρα του ποταμού Μαπότσο στο Σαντιάγο στη διάρκεια διαδήλωσης. Η σκηνή της πτώσης καταγράφηκε σε βίντεο, με τον έφηβο να πέφτει από ύψος επτά μέτρων κατά πρόσωπο στο βρώμικο, ρηχό ποταμό. Το θύμα δέχτηκε τη βοήθεια άλλων διαδηλωτών, ώσπου κατέφτασε μια ομάδα πυροσβεστών που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο 16χρονος υπέστη πολλαπλά κατάγματα και υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αποκατάσταση των σπασμένων του καρπών.

Άμεσες υπήρξαν οι αντιδράσεις από το λαό της Χιλής, που βγήκε μαζικά στους δρόμους το Σάββατο, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράση, αξιωματικού Σεμπαστιάν Σαμόρα. Ο Σαμόρα συνελήφθη μετά την ταυτοποίησή του κι αντιμετωπίζει τώρα δίκη για το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενάντια στους αρχικούς ισχυρισμούς των αστυνομικών αρχών ότι ο έφηβος έπεσε μόνος του από τη γέφυρα. Παράλληλα, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή του σώματος, Μάριο Ρόσας, ο οποίος επανειλημμένα έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τη βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλώσεων. Κάποιοι από τους διαδηλωτές μάλιστα στάθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου ο νεαρός.

Στις 18 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Χιλή, ενώ απομένουν τρεις βδομάδες μέχρι το καθοριστικής σημασίας συνταγματικό δημοψήφισμα, που θα κρίνει την ισχύ του ισχύοντος καταστατικού χάρτη της χώρας, που χρονολογείται από τα χρόνια της δικτατορίας Πινοτσέτ.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: