Αστυνομικό κράτος για 2 χρόνια ανήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον – Δικαίωμα σύλληψης για κάθε ύποπτο κρούσμα στο δρόμο

Με βάση το νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση, η βρετανική αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει και να απομονώνει άτομα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έντονες αντιδράσεις, αλλά και ανησυχίες έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης της Βρετανίας να περάσει νομοσχέδιο που δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία και σε άλλες  δημόσιες αρχές, με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Με βάση το νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση, η βρετανική αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει και να απομονώνει άτομα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει συνταξιοδοτηθεί και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες θα επιστρατεύονται ως ενισχύσεις και οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην φροντίδα των ασθενών θα λάβουν εγγυήσεις που θα τους επιτρέπουν να διακόψουν την κανονική τους απασχόληση για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων στο μέγιστο.

Οι διοικητικές διαδικασίες στα νοσοκομεία θα μειωθούν ώστε να επιτραπεί η απελευθέρωση κλινών το συντομότερο δυνατόν.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων και -σύμφωνα με την κυβέρνηση Τζόνσον- έχει ως στόχο να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει τον ιό και να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα μέτρα θα ισχύουν για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times», το νομοσχέδιο θα υιοθετηθεί αυτήν την εβδομάδα, χωρίς την ψήφο των βουλευτών, αφού τα πολιτικά κόμματα ενέκριναν τα μέτρα που περιλαμβάνει. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ πριν από τη διακοπή λειτουργίας του κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα.

Πάντως η όλη διαδικασία, δηλαδή τα δρακόντεια μέτρα και η παράκαμψη της Βουλής, έχουν προκαλέσει την ανησυχία αρκετών βουλευτών που επικρίνουν τις υπερεξουσίες της αστυνομίας και ζητούν τον συστηματικό έλεγχο του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των δύο ετών.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: