Αρνήθηκαν να περιθάλψουν τον πρώτο ανήλικο νεκρό κορονοϊού στην Καλιφόρνια επειδή ήταν ανασφάλιστος

Όταν το παιδί αρρώστησε, οι γονείς του το πήγαν σε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης, αλλά εκεί τον απέρριψαν επειδή δεν είχε ασφάλιση υγείας.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση 17χρονου αγοριού κοντά στο Λος Άντζελες, που καταγράφηκε ως ο πρώτος ανήλικος νεκρός από κορονοϊό στις ΗΠΑ. Οι αρχές υγείας της πόλης επανεξετάζουν την υπόθεσή του, αποκαλώντας την ως “περίπλοκη” και χρήζουσα “περαιτέρω” έρευνας από το ομοσπονδιακό κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε πως  “Παρότι αρχικά τεστ έδειξαν θετικό αποτέλεσμα για COVID-19, η περίπτωση είναι περίπλοκη και ίσως υπάρχει εναλλακτική εξήγηση για την απώλεια αυτή. Τα προσωπικά δεδομένα του ασθενή δε μας επιτρέπουν να πούμε άλλες λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση”.

Ακόμα όμως κι αν είχε τελικά κάποιο υποκείμενο νόσημα (δεν είχε αναφερθεί κάτι από τους γονείς του) ή αν οφείλεται σε άλλα αίτια ο θάνατός του, δεν αναιρείται το γεγονός ότι υπήρξαν εγκληματικοί χειρισμοί από πλευράς υγειονομικών δομών, που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως να έχουν προλάβει έγκαιρα την επιδείνωση της κατάστασης.

Οργισμένος δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN χθες ο δήμαρχος της πόλης Λάνκαστερ όπου ζούσε ο νεαρός, ο οποίος ξεψύχησε στις 18 Μαρτίου. “Την Παρασκευή ήταν καλά, την Τετάρτη πέθανε” λέει ο δήμαρχος. “Μιλάμε για πέντε μέρες” πρόσθεσε, επικρίνοντας την καθυστέρηση των αρχών της πολιτείας να ενημερώσουν για το θάνατο του νεαρού. “Δεν το πιστεύω ότι χρειάστηκε μια βδομάδα για να μάθουν ότι ένα παιδί πέθανε στην πόλη μου”.

Ο δήμαρχος υποστηρίζει πως μίλησε με τον πατέρα του παιδιού, που του εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί. Όταν το παιδί αρρώστησε, οι γονείς του το πήγαν σε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης, αλλά εκεί τον απέρριψαν επειδή δεν είχε ασφάλιση υγείας. τότε οι γονείς το τον πήγαν στα επείγοντα τοπικού νοσοκομείου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

“Όταν ένα παιδί έρχεται με δύσπνοια, το σταθεροποιείς και καλείς ασθενοφόρο, δε ζητάς ασφάλιση”, αναφωνεί οργισμένος ο δήμαρχος. Στο νοσοκομείο ο 17χρονος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και μετά τα αποτελέσματα οι γονείς του άκουσαν πως είναι κι εκείνοι θετικοί, αλλά δεν τους έγινε το τεστ.
Παρά την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων του τεστ από τις υγειονομικές αρχές της κομητείας, άτομα του κύκλου του, όπως ένας συμμαθητής του και ο πατέρας του έχουν ανιχνευθεί ως θετικοί στον ιό. Επιπλέον, ο πατέρας του νεαρού που έχασε τη ζωή του εκφράζει φόβους για τις αγκαλιές και τα φιλιά στην κηδεία, με το δήμαρχο να επισημαίνει ότι είναι ασαφές αν γνώριζαν ότι ο νεαρός έπασχε από κορονοϊό.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: