Από το επάγγελμα Θρήσκος Αρχιεπίσκοπος έως τη καπιταλιστική σαπίλα ο δρόμος δεν είναι και τόσο μακρύς…

Μαθήματα «μεταναστευτικής πολιτικής» από το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο και το καπιταλιστικό-Θρησκευτικό κράτος εν κράτει.

2017. Δήλωνε από άμβωνος για τους μετανάστες: «… Σ’αυτά έρχεται να προστεθεί και η απειλή της αλλοίωσης της εθνικής φυσιογνωμίας των ελευθέρων περιοχών λόγω της προώθησης εκ μέρους της Τουρκίας μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων, λεγόμενων μεταναστών. Όλοι αυτοί οι “μετανάστες” δεν έρχονται εδώ μόνο για τα παχυλά επιδόματα, που απλόχερα τους προσφέρουμε. Έρχονται ή μάλλον αποστέλλονται, για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα, με ορατό κίνδυνο εκείνον που περιγράφεται στο βιβλίο της Εξόδου “…ήνικα αν ημίν συμβή πόλεμος, προστεθήσονται και ούτοι προς τους υπεναντίους, αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα. Με άλλα λόγια, αν κηρυχθεί πόλεμος οι μετανάστες θα μετατραπούν σε εχθρικούς στρατιώτες! »

2019. Πρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο σκάνδαλο πολιτογράφησης κύπριου πολίτη του πλέον καταζητούμενου επιχειρηματία στον πλανήτη, του διεθνούς φήμης χρηματιστή και επιχειρηματία Μαλαισιανού, Τζο Λόου. «Ο επιχειρηματίας μας είπε χτίζω επαύλεις στο χωράφι που αγόρασα από εσάς και αν έχετε την καλοσύνη να τις προωθήσετε. Μάλιστα μας έδωσε τρία ονόματα, δεν ήταν μόνο για αυτόν. Τώρα αν έδωσαν και στους τρεις δεν μπορώ να ξέρω. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έχω εισηγηθεί να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία. Για το καλό στην Κύπρο. Αν θα του έδιδαν ή όχι δεν μας έπεφτε λόγος. Δεν είμεθα ή αρμοδία αρχή, εμείς παρακαλούμε δεν διατάσσουμε. Ούτε και έχουμε εκτελεστική εξουσία. Γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στην Αστυνομία για να τους πούμε να ελέγξουμε» ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Αποκάλυψε επίσης πως ο Μαλαισιανός καταζητούμενος ζήτησε (!) να κάνει εισφορά στην τότε νεοσύστατη Θεολογική Σχολή το ποσό των 300.000 ευρώ ευχαριστώντας τον για την άμεση χορήγηση κυπριακού διαβατηρίου (μόλις δυο μέρες).

Καπιταλιστικό-Θρησκευτικό κράτος εν κράτει. Χωρίς να αθωώνουμε με ποιου τις πλάτες – αυτές του Αναστασιάδη- που ελέγχεται για σωρεία σκανδάλων μεταξύ αυτών και της παραχώρησης σε Δικτάτορες και εγκληματίες κυπριακών διαβατηρίων, ενεργεί και συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ακροδεξιός μιλιταριστής Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με χαρακτηριστική πλεονεξία και ατελείωτη πείνα για όλο και περισσότερα κέρδη, μετατρέπει την αήθεια και την απάτη σε «επενδύσεις» στην κεντρική «αρετή» του συστήματος που υπηρετεί. Η Ιερότητα της «πίστης» και της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται που πηγάζει από αυτή την ανήθικη θρησκευτική αλχημεία μετατρέπει σε ένα κυρίαρχο- μοντέλο ανθρώπινων σχέσεων αυτή που πλειοδοτεί σε μίσος ενάντια στης γης τους κολασμένους ακόμα και συμπατριωτών του τουρκοκυπρίων και στήριξης σε σφαγείς και καθάρματα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια για έναν λαό που χάνει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας απέναντι στη σκοταδιστική οικονομική ολιγαρχία κράτους και εκκλησίας.

ΥΓ. Για το ιστορικό από την Εφημερίδα Πολίτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: