Αλάνθαστο ένστικτο – Σκύλος της αστυνομίας δάγκωσε αστυνομικό και απελευθέρωσε διαδηλωτή στο Μπρίστολ (VIDEO)

Ο σκύλος της αστυνομίας, βλέποντας τα όργανα της τάξεως να έχουν πέσει τρεις πάνω σε έναν διαδηλωτή, γαβγίζει και στη συνέχεια δαγκώνει έναν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα ο νεαρός να καταφέρει να ξεφύγει από τους διώκτες του. 

Mπορεί πολλοί να γέλασαν ειρωνικά με τους ισχυρισμούς του υπουργού Προ. Πο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως οι μέθοδοι της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ πιο ήπιες από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η αλήθεια όμως είναι ότι απλά η δική μας αστυνομία δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις πρακτικές ομολόγων της στο εξωτερικό.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη Μεγάλη Βρετανία, όπου σημειώνονται μεγάλες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας με το σύνθημα “Kill The Bill”, αναφερόμενοι σε νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στη μεγάλη αγγλική πόλη του Μπρίστολ, η αστυνομία επιστράτευσε ακόμα και σκύλους – πέρα από τα “πατροπαράδοτα” άλογα- προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν “ντροπή σας”. Μάλιστα, με βάση νόμο του 2019, o οποίος ονομάστηκε “Νόμος του Φιν”, από το όνομα ενός σκυλιού που εμφανίστηκε στο “Βρετανία έχεις ταλέντο”, είναι πλέον ποινικό αδίκημα “κακοποίησης ζώου”, ή με προβολή οποιασδήποτε αντίστασης σε αστυνομικούς σκύλους, ακόμα κι αν αυτοί επιτίθενται σωματικά στο άτομο.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η αστυνομία λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, για την ακρίβεια, χωρίς το ένστικτο των ζώων, που συχνά είναι αλάνθαστο, Ο σκύλος της αστυνομίας, βλέποντας τα όργανα της τάξεως να έχουν πέσει τρεις πάνω σε έναν διαδηλωτή, γαβγίζει και στη συνέχεια δαγκώνει έναν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα ο νεαρός να καταφέρει να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Οι διαδηλωτές παρέμεναν επί τέσσερις ώρες έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπράιντγουελ, πετώντας μπουκάλια στους αστυνομικούς, κάποιοι από τους οποίους τραυματίστηκαν σε αψιμαχίες.

Οι κινητοποιήσεις στο Μπρίστολ και αλλού είναι συνεχείς τις τελευταίες μέρες, αφού με το νόμο που προωθείται η αστυνομία σε Αγγλία και Ουαλία και το Υπουργείο Εσωτερικών αποκτούν υπερεξουσίες απαγόρευσης διαδηλώσεων, ακόμα και των πιο ειρηνικών, εφόσον αυτές κριθούν “υπερβολικά θορυβώδεις ή ενοχλητικές”.

Επιπλέον, η κυβέρνηση η Τζόνσον ετοιμάζει νέο νόμο για την “προστασία” γλυπτών και μνημείων, περιλαμβανομένων όσων συνδέονται με την αποικιοκρατία, μετά την αποκαθήλωση του αγάλματος του δουλοκτήτη Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ, αλλά και τα γκράφιτι στο άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ στο Λονδίνο, στη διάρκεια των διαδηλώσεων του BLM το περασμένο καλοκαίρι. Ο νόμος αυτός προβλέπει ποινή ως και 10 ετών σε όσους “βανδαλίζουν” τα αγάλματα.

Στην κατασταλτική φαρέτρα μπαίνει και η ποινικοποίηση της “παράνομης εισόδου σε ιδιωτικό χώρο”, που ως τώρα ήταν απλά διοικητική παράβαση, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι “παράνομες”. Η αστυνομία θα αποκτήσει έτσι δυνατότητα να κατάσχει οχήματα και να συλλαμβάνει άτομα που αρνούνται να μετακινηθούν, τα οποία θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα 2500 λιρών και φυλάκιση ως τριών μηνών, μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κυρίως τους ταξιδιώτες και τους αστέγους που ζουν σε σκηνές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: