Ακροδεξιός γερουσιαστής στην Αυστραλία γρονθοκόπησε έφηβο που του πέταξε αυγό

Ο έφηβος διαμαρτυρήθηκε με αυτό τον τρόπο για τις ρατιστικές δηλώσεις του γερουσιαστή, που κατηγόρησε τα θύματα της σφαγής στη Νέα Ζηλανδία ως υπεύθυνα για τη φασιστική τρομοκρατική ενέργεια.

Το γύρω του κόσμου κάνει βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό Αυστραλό γερουσιαστή Φρέιζερ Άνινγκ να δέχεται ένα αυγό από έναν έφηβο χθες Σάββατο. Λόγω ρατσιστικής δήλωσης σχετικά με τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία. Ο γερουσιαστής αντέδρασε γρονθοκοπώντας το νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Μια μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης στον έφηβο ξεκίνησε σε όλο τον κόσμο, ακόμα και με συλλογή χρημάτων διαδικτυακά. Ο αρχικός στόχος ήταν να συλλεχθούν 2000 δολάρια, ενώ ήδη έχουν μαζευτεί 21.450.

Αφορμή για το αυγό ήταν μια δήλωση του Άνινγκ, με την οποία κατηγορούσε τους μουσουλμάνους για τη βία στον κόσμο και συγκεκριμένα για τη ρατσιστική τρομοκρατική επίθεση στα δυο τζαμιά του Christchurch, με 50 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Την ίδια μέρα, πριν ακόμα ταυτοποιηθούν τα θύματα της επίθεσης, ο γερουσιαστής του Κουίνσλαντ έβγαλε δήλωση στην οποία ισχυρίστηκε πως «πραγματικός λόγος της αιματοχυσίας στους δρόμους της Νέας Ζηλανδίας είναι το πρόγραμμα μετανάστευσης που επέτρεψε σε φανατικούς μουσουλμάνους να μεταναστεύσουν εξαρχής στη Νέα Ζηλανδία».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, χαρακτηρίζοντας την «αηδιαστική» και προσθέτοντας πως «τέτοιες απόψεις δεν έχουν θέση στην Αυστραλία, πολλώ δε μάλλον στο αυστραλιανό κοινοβούλιο».

Racist Australian Senator Hit With Egg

Far-right Australian politician falls victim to #eggyboy

Gepostet von teleSUR English am Samstag, 16. März 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: