Αυτοκτόνησε ο υπουργός οικονομικών της Έσσης στη Γερμανία – Δεν άντεξε την πίεση για τον κορονοϊό

Η αυτοκτονία του Γερμανού πολιτικού φέρνει στο φως τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονες τόσο κατά τη διάρκειά της, όσο και μετά το πέρας της.

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στη Γερμανία η αυτοκτονία του 54χρονου υπουργού οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης Τόμας Σέφερ, που έπεσε στις γραμμές του τραίνου στην πόλη Χόχαϊμ μεταξύ Φρανκφούρτης και Μάιντς. Την ταυτότητά του επιβεβαίωσε η αστυνομία, αφού αρχικά η κατάστασή του σώματος λόγω τραυματισμών δεν επέτρεπε την αναγνώρισή του από μάρτυρες και τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σημείο.

Ο πολιτικός φέρεται να άφησε σημείωμα πριν φύγει από τη ζωή, εξηγώντας τους λόγους της πράξης του. Ο Σέφερ τις τελευταίες μέρες εμφανιζόταν συχνά στα ΜΜΕ, για να πληροφορήσει το κοινό σχετικά με τη δυνατότητα οικονομικής βοήθειας στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Είχε υπάρξει υπουργός οικονομικών του κρατιδίου για 10 χρόνια και συνολικά δραστηριοποιούνταν για 20 χρόνια ως μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Θεωρούνταν πιθανό ο Σέφερ να αναλάμβανε και το αξίωμα του τοπικού πρωθυπουργού, σε περίπτωση που ο νυν ηγέτης της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέρ αποφάσιζε να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2023. Ο Μπουφιέρ σε δήλωσή του εξέφρασε τη θλίψη του και τη δυσκολία του να πιστέψει το τραγικό γεγονός. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Σέφερ ζούσε το τελευταίο διάστημα υπό μεγάλο άγχος λόγω της πανδημίας: “Βασική του ανησυχία ήταν αν θα κατάφερνε να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες του πληθυσμού, κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομική βοήθεια”, είπε ο Μπιουφιέρ, προσθέτοντας “Για εκείνον, δεν υπήρχε δρόμος διαφυγής. Ήταν απογοητευμένος κι αναγκάστηκε να μας αφήσει. Αυτό μας σοκάρισε, με σοκάρισε”.

Παρόμοια αισθήματα εξέφρασαν πολιτικοί του σύμμαχοι και αντίπαλοι από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Γερμανίας.

Η αυτοκτονία του Γερμανού πολιτικού φέρνει στο φως τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονες τόσο κατά τη διάρκειά της, όσο και μετά το πέρας της, ιδίως με το δεδομένο των τεράστιων οικονομικών συνεπειών, που ήδη καλούνται να επωμισθούν κυρίως τα συνήθη υποζύγια.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: