Κουβανός αντικαθεστωτικός αυτοτραυματίστηκε για να συκοφαντήσει την κυβέρνηση

Με πλούσιο ποινικό μητρώο, ο Χοσέ Ντάνιελ Φερέρ με τη βοήθεια ΗΠΑ και ΕΕ έστησε fake σκηνικό “βασανισμού” του στις κουβανικές φυλακές.

Σε νέα επίπεδα ανεβαίνει η εκστρατεία δυσφήμισης της Κούβας στο εξωτερικό, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ο “αντιφρονών” Χοσέ Ντάνιελ Φερέρ, που συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από καταγγελία γείτονά του πως τον κράτησε ενάντια στη θέλησή του και τον χτύπησε τόσο βαριά, που τον έστειλε στο νοσοκομείο. Ο εκπεφρασμένος εχθρός του σοσιαλιστικού καθεστώτος της Κούβας, είναι παλιός γνωστός των αρχών ασφαλείας στη γενέτειρά του το Σαντιάγο, καθώς από το 1993 έχει συλληφθεί επανειλημμένα για ξυλοδαρμούς, βία κατά γυναικών, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος.

Αυτός ο καθ’έξιν κακοποιός έχει δική του αντικαθεστωτική οργάνωση, την «Πατριωτική Ένωση Κούβας», η οποία, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, λαμβάνει χρηματοδότησε από την οργάνωση Cuban – American National Fund, με έδρα το Μάιαμι, με στόχο την οργάνωση βίαιων ενεργειών κατά της κυβέρνησης. Η εν λόγω οργάνωση μεταξύ άλλων ευθύνεται για σειρά τρομοκρατικών ενεργειών επί κουβανικού εδάφους, όπως βομβιστικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία.

Ο Φερέρ μετά τη σύλληψή του φρόντισε να αυτοθυματοποιηθεί, ισχυριζόμενος πως βασανίζεται και λιμοκτονεί στις κουβανικές φυλακές. Η κουβανική τηλεόραση, απαντώντας στις συκοφαντίες έδωσε την Τετάρτη το βράδυ βίντεο στη δημοσιότητα, στο οποίο φαίνεται ότι ο κρατούμενος Φερέρ χαίρει άκρας υγείας και μάλιστα δέχτηκε επίσκεψη, όχι μόνο από μέλη της οικογένειάς του, αλλά και από την εκτελούσα χρέη πρέσβειρας των ΗΠΑ Mara Tekach στη φυλακή. Όσο για τους τραυματισμούς του, προκλήθηκαν ξεκάθαρα από τον ίδιο, χτυπώντας το κεφάλι του στο τραπέζι, το οποίο ρίχνει βίαια κάτω στη συνέχεια, για να ενοχοποιήσει τις αρχές.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο twitter και ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ:

Η αλήθεια της Κούβας αντικρούει νέο κύμα συκοφαντιών της αυτοκρατορίας. Ξεσκεπάζονται οι ανακρίβειες, οι διαβολές, τα ψέματα και το θράσος με το οποίο ενεργεί το προσωπικό της αυτοκρατορίας.

Τη σκηνοθεσία του Φερέρ έσπευσαν να διαφημίσουν ο υπουργός εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, που ζήτησε την “άμεση απελευθέρωση” του κρατούμενου, αλλά και να φέρουν προς συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο βουλευτές φιλελεύθερων κομμάτων, με πρωτοβουλία Τσέχας ευρωβουλευτή, προκαλώντας την αντίδραση της πρέσβειρας της Κούβας στην ΕΕ, που υπογράμμισε ότι οι πράξεις του Φερέρ θα είχαν ποινικές συνέπειες σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου, καλώντας τους ευρωβουλευτές να μην ακολουθήσουν την Ουάσινγκτον και να μην αναμειχθούν σε ζητήματα δικαιοσύνης μιας ανεξάρτητης χώρας.

Με πληροφορείες από granma.cu και jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: