Διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ ο Μπογδάνος – Παφίλης: “Σιγά, δεν είσαι και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, να σε κυνηγήσουν…”

Ο Μπογδάνος είπε ότι απαγορεύει να τον συνδέουν με τους Χρυσαυγίτες, γιατί “έχω παίξει ξύλο μαζί τους”. Ο Παφίλης του απάντησε ειρωνικά: “Σιγά, δεν είσαι και ο Ναπολέων Βοναπάρτης να σε κυνηγήσουν”. Η κυβερνητική ανοχή στον Μπογδάνο τελείωσε όταν ο τελευταίος ενέπλεξε εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου με το “μνημόσυνο” στον Γράμμο και τη συνύπαρξη με τους Χρυσαυγίτες.

Η αρχή έγινε με το άδειασμα του Μπογδάνου από τον Ν. Δένδια, στη Βουλή, λίγη ώρα μετά τη νέα χυδαία επίθεση του πρώτου στο ΚΚΕ, παίρνοντας μεταξύ άλλων μια φράση του Γρίβα για τους κομμουνιστές, που είναι “οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας”.

Είχε μεσολαβήσει η άμεση αντίδραση του Θανάση Παφίλη στα χρυσαυγίτικης κοπής σχόλια του Μπογδάνου, που απάντησε ότι απαγορεύει να τον συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή, γιατί… “έχω παίξει ξύλο μαζί τους” και παρουσίασε τον αντικομμουνισμό ως μια μορφή φιλελευθερισμού.

Η δευτερολογία του Θανάση Παφίλη ήταν επίσης καίρια και αιχμηρή, βάζοντας την “αντιφασιστική δράση” του Μπογδάνου στη σωστή της διάσταση: σιγά, δεν είσαι και ο Ναπολέων Βοναπάρτης για να σε κυνηγήσουν.

Τα «σας απαγορεύω» επί Χούντας να τα λέτε. Οταν επικαλείστε μερικά πράγματα που ο κύριος Πορτοσάλτε τα πήρε επιλεκτικά να διαβάζετε ολόκληρη τη φράση. Εμείς δεν το κρύψαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, δεν κρύψαμε ποτέ ότι η δημοκρατία αυτή είναι η δικτατορία όλων αυτών που έχουν τον πλούτο. Αυτά που είπατε τα έλεγε η Χρυσή Αυγή. Δεν αποσύρω λοιπόν τίποτα. Εσείς πού θέλετε να παίζετε τον ρόλο του πολέμιου του κομμουνισμού και που βάλατε τα στήθη σας, σιγά τα αίματα και από τη Χρυσή Αυγή και από τους υπόλοιπους. Σιγά δεν είσαι και ο Ναπολέων Βοναπάρτης για να σε κυνηγήσουν. Αυτός ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των δύο άκρων θέλει να αθωώσει αυτά τα φασιστικά τομάρια που πάνε και τσακίζουν μία μαθήτρια, που πάνε και κάνουν επιθέσεις σε ανθρώπους που βγάζουν προκηρύξεις και σε τελευταία ανάλυση ακόμα και η Καθημερινή στην πρώτη σελίδα τα λέει αυτά ότι αυτή η εξομοίωση που οδηγεί.

Ο Μπογδάνος επανήλθε για να δικαιολογήσει την παρουσία του δίπλα στους χρυσαυγίτες, εμπλέκοντας τα ονόματα άλλων βουλευτών αλλά και μιας εκπροσώπου του πρωθυπουργικού γραφείου, που ήταν επίσης παρόντες. Αυτό φαίνεται να ήταν το μοιραίο λάθος ή η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η συνέχεια δόθηκε με τη διαγραφή του Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, με τους κυβερνητικούς ρεπόρτερ να μεταδίδουν ότι ήταν προσωπική απόφαση του Μητσοτάκη από τη Σλοβενία όπου βρισκόταν.

Προφανώς η ΝΔ εκτιμά ότι τα ακροδεξιά ξεσπάσματα του Μπογδάνου μπορεί να φέρνουν στον ίδιο σκληροπυρηνικές ακροδεξιές ψήφους από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά βλάπτουν τελικά τη δική της πολιτική εικόνα, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία -αφού δεν αποκλείεται η επανένταξη-ενσωμάτωση του Μπογδάνου σε ανύποπτο χρόνο το επόμενο διάστημα. Από την άλλη, ο Μπογδάνος δε βγαίνει χαμένος, αφού χτίζει το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο και προαλείφεται για ηγετικό στέλεχος της ανερχόμενης alt-right Δεξιάς, στην ελληνική της εκδοχή, που αφήνει πίσω τα προσχήματα και τον “μετριοπαθή”, ενίοτε και “απολογητικό” λόγο και επιστρέφει ολοταχώς στον μουχλιασμένο εμφυλιοπολεμικό λόγο. Αυτόν ακριβώς δηλαδή που χρησιμοποιούν και οι Χρυσαυγίτες.

Αναρωτιέται, ωστόσο, κανείς αν ο Μπογδάνος είχε άδικο σε όσα είπε για την παρουσία και άλλων κυβερνητικών στελεχών στο “μνημόσυνο” του Γράμμου. Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο κυβερνητικό στέλεχος είναι άλλωστε που δίνει το “παρών”‘ σε τέτοιες γιορτές…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: