Δ. Κουτσούμπας – Ο αγώνας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και μια ειδική αναφορά στον ηρωικό Κώστα Βιδάλη

“Αυτοί οι άνθρωποι μάτωσαν, υπέφεραν, άλλοι δολοφονήθηκαν, άλλοι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, για να μπορούν να έχουν σήμερα δικαιώματα οι εργαζόμενοι. Αυτές τις κατακτήσεις, αυτά τα δικαιώματα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα πάρουν πίσω…”

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε και συνομίλησε διαδικτυακά με εκπροσώπους Σωματείων και Ομοσπονδίων από τον χώρο των ΜΜΕ που δίνουν τον δικό τους απεργιακό αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου γνωστοποίησε στον Δ. Κουτσούμπα ότι έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της οικίας του Κώστα Βιδάλη, με σχετικό κληροδότημα της Ένωσης, και πως σχεδιάζεται μια εκδήλωση στη μνήμη του ηρωικού κομμουνιστή δημοσιογράφου, στον τόπο της θυσίας του.

Αυτό έδωσε την αφορμή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για μια ιδιαίτερη, συγκινητική αναφορά στο παράδειγμα του κομμουνιστή δημοσιογράφου που ήταν απεσταλμένος του Ριζοσπάστη στον θεσσαλικό κάμπο και δολοφονήθηκε από παρακρατικές ομάδες (Σούρλας).

«Οι ιστορικές αναφορές, η γνώση κυρίως νεότερων συναδέλφων για την ιστορία αυτού του κλάδου, για τις δυσκολίες που πέρασε, για τα “πέτρινα χρόνια” που ζήσαμε σε άλλες δύσκολες εποχές έχουν αξία και για το σήμερα. Γιατί όταν συντηρείται η ιστορική μνήμη και γίνεται γνωστή, γίνεται και παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα που δεν είναι λίγα.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι μάτωσαν, υπέφεραν, άλλοι δολοφονήθηκαν, άλλοι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, για να μπορούν να έχουν σήμερα δικαιώματα οι εργαζόμενοι. Αυτές τις κατακτήσεις, αυτά τα δικαιώματα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα πάρουν πίσω, εν ονόματι μιας δύσκολης οικονομικής κατάστασης λόγω της οικονομικής κρίσης ή με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: