Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η Μαίρη Πόπινς ζει, τσακίστε τους ναζί!

Η μάσκα που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας έχει πολλές χρήσεις. Σε βοηθά να κρύψεις την ακμή. Και με δυο τρύπες στα μάτια, αποκτάς και επαγγελματικό προσανατολισμό, αν είχες παππού Χίτη…

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επιστρέφει, σαν παιδί κι αυτός, μαζί με τα σχολεία, κατευθείαν από το κότερο που δεν έχει και εξηγεί γιατί δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας. Τα σχολεία ανοίγουν από την ίδια κυβέρνηση που άνοιξε τον τουρισμό και εκεί δεν πήγε τίποτα στραβά.

Μπορεί να μην έχουμε αίθουσες, κτίρια, δασκάλους και βιβλία, έχουμε όμως παγουρίνο -που θυμίζουν κρότου-λάμψης και σε ετοιμάζουν για τσικό του Ρουβίκωνα- και αγιασμό, όπου βλέπεις τον παπά χωρίς μάσκα να δίνει το καλό παράδειγμα. Και να πώς φτάνουμε διαχρονικά να έχουμε ως κράτος περισσότερους παπάδες και μπάτσους από ό,τι γιατρούς και δασκάλους.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έχει τυφλή εμπιστοσύνη -σα να φορούσε μάσκα- στη δικαιοσύνη για τυχόν διαπλοκή του κράτους με ιδιώτες που μασουλάν δημόσιο χρήμα, με μεσάζοντα τον Γκίκα Μαγιορκίνη -προφανώς όχι τον γνωστό, γιατί είναι συχνό όνομα. Συγκρίνει το διάγραμμα του τελευταίου (του γνωστού, όχι του συνονόματου) με τις θέσεις στο ΚΤΕΛ. Προτείνει στον Μητσοτάκη να ορίσει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα για τα παιδιά στο σχολείο, τώρα που πήρε το κολάι. Και στο δίδυμο Κεραμέως-Ζαχαράκη να αφήσουν το Υπουργείο Παιδείας για να γίνουν πανελίστριες.

Σημειώνει πως πολλά παιδιά θα μπουν σε κοντέινερ αντί για κανονικές τάξεις, για να νιώσουν από μικρά σαν εμπορεύματα. Αναρωτιέται γιατί βλέπουμε συνέχεια ψεκασμένους στα κανάλια και όχι πχ εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων. Αναλύει τις πολλαπλές χρήσεις της μάσκας, που σε βοηθά να κρύψεις την ακμή και σου δίνει επαγγελματικό προσανατολισμό, ως κουκούλα με δυο μικρές τρύπες στα μάτια. Αναρωτιέται αν η μάσκα φτάνει για να κρύψει τα (μα)σκατα της εξουσίας, ή χρειάζεται αρωματικό κυπαρίσσι -ή παπάγια Μαδαγασκάρης. Και προβάρει το σύνθημα που εξυψώνει το ηθικό των μικρών αλεξιπτωτιστών.

Η Μαίρη Πόπινς ζει, τσακίστε τους ναζί!

Δίνει μαζί σας ραντεβού κάθε Τρίτη στο κανάλι του -όπου πρέπει να πατήστε Subscribe- και για τους πιο μερακλήδες αύριο στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πανεπιστημιούπολη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: