Χρ. Ζαραλίκος: Στην αστική δημοκρατία περνάς πολύ καλά αν είσαι λεφτάς, αν είσαι μπατίρης είναι το πρόβλημα

Αφού λένε πως το μόνο που χρειάζεται είναι οι επενδυτές και όχι οι εργάτες, γιατί δεν πάνε οι φιλελέδες να κουβαλήσουν τα κοντέινερ στον Πειραιά; Άντε ντε…

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας συμβουλεύει: μην αλλάξτε ώρα, αλλάξτε χώρα. Αυτήν που προστατεύει ο θεός της κωμωδίας, αλλά ας πάρουμε καλού-κακού 10 εκατομμύρια αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς στην αστική δημοκρατία, περνάς καλά αν είσαι λεφτάς, αλλά είναι πρόβλημα αν είσαι μπατίρης ή εργάτης. Γιατί για το αστικό κράτος οι ζωές των εργατών δε μετράνε. Και η Αστυνομία είναι ξεκάθαρα μέρος του προβλήματος και ούτε λίγο της λύσης -εκτός και αν μιλάμε για την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και άλλους παρόμοιους.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος γελάει με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που άνοιξε ο Βαρουφάκης εναντίον του Ζούκερμπεργκ, γιατί… “του κλέβει τις ιδέες” -go back re! Εξηγεί ότι οι αστυνομικοί είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι γιατί ξέρουν πώς να καλύψουν τα ίχνη τους. Καλωσορίζει τον Τάκη Θεοδωρικάκο στη χώρα της κωμωδίας και αναρωτιέται πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ορμόνες των Πραιτοριανών του.

Βάζει την εικόνα του να κλαίει με μύξες από τα γέλια, για το βραβείο που έλαβε ο Κικίλιας για την… προσφορά του ενάντια στην πανδημία. Αναρωτιέται αν τελικά το αυτοκίνητο είναι φονικό εργαλείο ή όχι. Προτείνει να καθιερωθούν τα reunion με τη Μέρκελ, και να μας έρχεται κάθε 5η Ιουλίου, για να βλέπει τον Αλέξη. Ζητά την ενίσχυσή μας για να προσλάβει τον Πορτοσάλτε ως λεκάνη τουαλέτας στο κανάλι του.

Και κλείνει με μια απορία προς τους απανταχού φιλελέδες: αφού οι εργάτες δε χρειάζονται, παρά μόνο οι επενδυτές με τα λεφτά, γιατί δεν πάτε εσείς να κουβαλήστε τώρα τα κοντέινερ από τον Πειραιά; Για κοπιάστε…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: