Χρ. Ζαραλίκος: Χωρίς εσένα το Boss δεν κονομά, εργάτη μπορείς και δωδεκάωρα…

Με τον νόμο του Χατζηδάκη, δε θα νιώθουμε πια οι μαλάκες του καπιταλισμού, που σκοτώνονται οκτώ ώρες για 500 ευρώ. Έχουμε την ευκαιρία να δουλεύουμε 10 ώρες για 500ευρώ και να γίνουμε σούπερ-μαλάκες.

Είναι η Τρίτη, η μέρα του προφήτη και του Τσάμπιονς Λιγκ των Φτωχών και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παίζει μεγάλη μπάλα, σαν αυτή που έχει στο πόδι του κάθε εργαζόμενος, μέχρι να την κάνει σφύρα και να ρίξει το σύστημα.

Ο Ζάρα κάνει συνεχώς τεστ και βγαίνουν αρνητικά -γιατί ήταν Κνίτης και ζει μες στην άρνηση. Φουσκώνει σαν μπάλα εθνικά περήφανη για το διπλό του Δένδια στην Τουρκία και ξεφουσκώνει σε χρόνο ρεκόρ με τις… γαλλοτουρκικές διενέξεις στο Αιγαίο, για να φουσκώσει ξανά με την all-inclusive κηδεία του Φίλιππου στην Κέρκυρα. Πάρ’ το Λίζα και θάψε κορνίζα…

Εύχεται “δέκα να ‘ναι οι ώρες σας (και αυτές ευέλικτες)” στους πολιτικούς επιστάτες του σκλαβοπάζαρου. Συμφωνεί πως ο Χατζηδάκης ξέρει πολύ καλά τα εργασιακά, γιατί σε όλη τη ζωή του συναντούσε αφεντικά. Εξηγεί με απλά λόγια τι είναι η υπεραξία στον καπιταλισμό και πως μετά τα 10ωρα και τα 12 ωρα, ο εργαζόμενος θα έχει ελεύθερο χρόνο για να σκάψει τον λάκκο του και να πέσει νεκρός από την κούραση -το ρεπό θα το παίρνει η κορνίζα του. Και μας παρουσιάζει το “έξυπνο, ευέλικτο οκτάωρο”, όπου θα ‘χουμε την ευκαιρία να πούμε όχι στον άθλιο ελεύθερο χρόνο και να μη νιώθουμε απλώς μαλάκες στον καπιταλισμό, αλλά Σούπερ-Μαλάκες (όπως ο Χατζηδάκης ντύνεται Σούπερμαν στη δική του τούρτα).

Χωρίς εσένα, το Boss δεν κονομά
Εργάτη μπορείς και δωδεκάωρα…

Εξυμνεί την κωμική φλέβα του Μητσοτάκη, που χτυπάει στα ίσια τον Πίτερ Σέλερς και πάει στον Ισθμό για bungee-jumping. Εκτιμά πως η ΕΛΑΣ δεν πήγε να επέμβει στην Κυψέλη για να δουλέψει το εμπόριο σάμαλι. Και πως το ποδόσφαιρο είναι γνήσια λαϊκό άθλημα, όσο γνήσια πληρώνεται και ο εργαζόμενος για το οκτάωρο που δουλεύει.

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που ακολουθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: