Big Brother ή Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”;

“Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” βρίσκεται στον αντίποδα αυτού του βούρκου του συστήματος της εκμετάλλευσης”

Σε άρθρο της, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ, αναφέρει τα εξής:

«Big Brother ή Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”;

Ένας νέος ή νέα που “σκάει” από χίλια-δυο προβλήματα και άγχη, ανοίγει τον “ΣΚΑΪ” και πέφτει πάνω στο πρόγραμμα-τηλεσκουπίδι “Big Brother”, που εξευτελίζει καθημερινά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια… Κάθε βράδυ στους τηλεοπτικούς δέκτες ένα “θέαμα” που θα μπορούσε να λέγεται αλλιώς “η ανθρώπινη ύπαρξη στην απόλυτη ταπείνωσή της”. Η απόλυτη αγριότητα και χυδαιότητα! Από δίπλα και άλλα παρόμοια “θεάματα”, που πληθαίνουν… Φασιστικές απόψεις για “λαθραίους”, ρατσιστικές συμπεριφορές, βλέμματα φθόνου, αντιζηλίες, στερεότυπα, εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής επιλογής. Το αίσθημα της αηδίας κυριαρχεί! Με τέτοιου είδους προγράμματα προσφέρουν “ψυχαγωγία”! Η ζωή, όμως, δε θα ’πρεπε να είναι “αρένα” και οι άνθρωποι λιοντάρια που αλληλοσφάζονται για να γράφει η κάμερα και να ανεβαίνουν οι τηλεθεάσεις…

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” βρίσκεται στον αντίποδα αυτού του βούρκου του συστήματος της εκμετάλλευσης. Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ συναντιούνται όσοι προβληματίζονται, ανησυχούν, αμφισβητούν, όσοι έχουν άλλα όνειρα για τη ζωή τους, δίκαια και όμορφα. Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ οι άνθρωποι σμίγουν, σφίγγουν τις γροθιές, κοιτάζονται στα μάτια και αντικρίζουν τον ίδιο στόχο: Την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα. Κουβεντιάζουν μαζί, χαμογελάνε μαζί, γιατί μάχονται μαζί. Μοιράζονται τον ίδιο αγώνα, τις χαρές και τις λύπες του, κάνοντας πράξη το σύνθημα “Ένας για όλους και όλοι για έναν”…

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” “λάμπουν” εδώ και 46 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας, η αλληλεγγύη. Με αυτά τα “υλικά” “χτίζεται”… Με αυτά τα “υλικά” θα “χτίσουμε” και μια νέα, διαφορετική κοινωνία. Μια κοινωνία που δεν θα έχει “θεό” της το κέρδος, που δεν θα κάνει κουρέλι τον άνθρωπο και τα συναισθήματά του, που δεν θα κυριαρχεί ο φόβος για τη ζωή. Μια κοινωνία που δεν θα “τρώει” ο ένας τον άλλον και δεν θα ανταγωνίζονται οι άνθρωποι στο πόσο …απάνθρωποι μπορούν να γίνουν.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να δώσει δυναμικό “παρών” στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της, να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, “να φτάσουμε το πόμολο του ήλιου και ν’ ανοίξουμε την πόρτα στον κόσμο…”.

17 – 18 – 19 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου θα ακουστεί δυνατά το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”: “Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να «ανασαίνουμε», για να νικήσει η ζωή!”».

Πηγή 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: