Αποστωμοτική απάντηση Παφίλη: Η «δημοκρατία» σας είναι δικτατορία της αστικής τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα εδώ μέσα…Το να λέτε ότι η Βαϊμάρη έφερε την απλή αναλογική και η απλή αναλογική έφερε τον Χίτλερ, είναι ανιστόρητο…Ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού…» – Απάντηση στην προκλητική επιχειρηματολογία που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το νέο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα

Απάντηση στην προκλητική επιχειρηματολογία που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το νέο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, αλλά και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο νέος εκλογικός νόμος.

Υπογράμμισε ότι η αστική δημοκρατία είναι δικτατορία της αστικής τάξης, ενώ με αφορμή την επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών σχολίασε: «Αυτό είναι δημοκρατία; Αυτό είναι ληστεία».

Ο Θανάσης Παφίλης στηλίτευσε την ανιστόρητη τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι η «Βαϊμάρη έφερε την απλή αναλογική και η απλή αναλογική έφερε το Χίτλερ». Παραθέτοντας συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας που αποφάσισαν να παραδώσουν την εξουσία στο ναζιστικό κόμμα, κατέδειξε ότι ο ναζισμός «είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού». Επίσης, τόνισε πως αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα, ιδιαίτερα σήμερα που η εισαγγελέας ουσιαστικά πρότεινε την αθώωση της Χρυσής Αυγής.

Σχολιάζοντας δε την τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι την κρίση την έφεραν τα εκλογικά συστήματα που ευνοούσαν τις μονοκομματικές κυβερνήσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε πως με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει το καπιταλιστικό σύστημα.

Σε δεύτερη παρέμβαση που έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μετά την προσπάθεια του Γιώργου Γεραπετρίτη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα όσα απαράδεκτα είπε για την απλή αναλογική «που έφερε το Χίτλερ», υπογράμμισε πως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κυβερνήσει με μειοψηφικό ποσοστό σε σχέση με το εκλογικό σώμα, όμως, ζητάνε από τους εργαζόμενους να αποφασίζουν με το 50% + 1 για τις απεργίες (δείτε εδώ το video).

902.γρ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Η εξαθλίωση της εργατικής τάξης και η κατά συνέπεια μετατροπής της σε λούμπεν προλεταριάτο, δίνει την ευκαιρία σε δημαγωγούς να αποκτήσουν καθοδηγητικό ρόλο και να “καναλιζάρουν” τις διεκδικήσεις προς ένα χυδαίο και αντιδραστικό ριζοσπαστισμό. Αυτό έγινε και στη δημοκρατία της Βαϊμάρης. Ο Χίτλερ, οι ναζί δηλαδή, κατέκτησαν τις συνειδήσεις της εξαθλιωμένης από τις συνέπειες της συνθήκης των Βερσαλιών, γερμανικής εργατικής τάξης. Δεδομένης αυτής της επιτυχίας των ναζί, η αστική τάξη της Γερμανίας προσεταιρίστηκε τους ναζί και μέσω αυτών χειραγώγησαν την εργατική τάξη της Γερμανίας. Τον Χίτλερ, όντως τον στήριξε το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά μέχρι τότε, την δύναμη για το “ξεπέταγμά” του, του την έδωσαν οι εξαθλιωμένοι εργάτες.

Κάντε ένα σχόλιο: