Απαγόρευσαν το “Ριζοσπάστη” σε νεοσύλλεκτο φαντάρο στην Κω

Ο στρατιώτης διαμαρτυρήθηκε έντονα, με αποτέλεσμα να λάβει την εκπληκτική απάντηση από τη Διοίκηση ότι απαγορεύονται οι εφημερίδες στο στρατό, περιλαμβανομένων και των … αθλητικών.

Ένα ακόμα κρούσμα αυθαιρεσίας, αντικομμουνισμού και καταπάτησης των δικαιωμάτων των στρατευμένων σημειώθηκε στην Κω, όπου νεοσύλλεκτος φαντάρος βρέθηκε αντιμέτωπος με κατάσχεση του Ριζοσπάστη που έφερε στα προσωπικά του αντικείμενα από τον υπεύθυνο αξιωματικό. Ο ίδιος κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε πρόβαλε την “απαγόρευση πολιτικών απόψεων” στο στρατό ως δικαιολογία για την αυταρχική του ενέργεια. Ο στρατιώτης διαμαρτυρήθηκε έντονα, με αποτέλεσμα να λάβει την εκπληκτική απάντηση από τη Διοίκηση ότι απαγορεύονται οι εφημερίδες στο στρατό, περιλαμβανομένων και των … αθλητικών.

Η καταγγελία του αναδείχθηκε μέσα από τις σελίδες του ‘απαγορευμένου” Ριζοσπάστη, όπου ανέφερε τα εξής:

Οπως καταγγέλλει νεοσύλλεκτος φαντάρος από την Κω: «Κάποια στελέχη που ήταν παρόντα στον έλεγχο των προσωπικών μου αντικειμένων κατάσχεσαν τον “Ριζοσπάστη” που είχα μαζί μου, με την αρχική δικαιολογία ότι “στο στρατό δεν εκφράζουμε πολιτικές απόψεις”. Στη διαμαρτυρία μου ότι δεν απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα και ότι το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη εφημερίδα, άλλαξαν τροπάρι λέγοντας ότι “απαγορεύονται όλες, ακόμα και οι αθλητικές”. Οταν είδαν ότι δεν πιάνει κανένα τέτοιο επιχείρημα, άλλωστε δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την κατοχή και ανάγνωση εφημερίδας, μου επέστρεψαν τον “Ριζοσπάστη”.

Αποτελεί δικαίωμα του φαντάρου να διαβάζει εφημερίδες και βιβλία για να αξιοποιεί πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του».

Το θέμα ανέδειξαν σε παρέμβασή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεοσύλλεκτος φαντάρος που παρουσιάστηκε στην Κω έφερε στα ατομικά του είδη την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Στον έλεγχο των ατομικών ειδών, ο υπεύθυνος υπαξιωματικός κατέσχεσε την εφημερίδα, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν στον ελληνικό στρατό να εκφράζονται πολιτικές απόψεις.

Έπειτα από διαμαρτυρία του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, η Διοίκηση έδωσε την απάντηση ότι απαγορεύονται όλες οι εφημερίδες στον στρατό, ακόμη και οι αθλητικές.

Η ανάγνωση εφημερίδας αποτελεί δικαίωμα των στρατευμένων. Είναι πρόκληση εν έτει 2019 να παρεμποδίζεται ή και να απαγορεύεται στην πράξη η ανάγνωση εφημερίδας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει στην πράξη η απαγόρευση να διαβάζουν εφημερίδες εντός των στρατοπέδων οι φαντάροι».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: