“Απαγορεύσαμε τις απολύσεις, το ξέρει ο κόσμος αυτό;” – Θα είστε απολυμένοι αλλά θα είναι σα να μην είστε

Ο Βρούτσης καμάρωνε με θράσος ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τις απολύσεις, για να προχωρήσει σε μια αξιοθαύμαστη κωλοτούμπα, όταν του θύμισαν τις εκατοντάδες απολύσεις στο αεροδρόμιο.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει απαγορεύσει θεωρητικά τις απολύσεις (μόνο για αυτόν τον μήνα), αλλά κάποιες επιχειρήσεις “αντιστέκονται” στην εξουσία, προχωρούν σε μαζικές “περικοπές προσωπικού” και σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων, αυτές έχουν φτάσει ήδη τις 40.000, μες σε λίγες ημέρες!

Τι κάνει επ’ αυτού η κυβέρνηση, που επιβάλλει σιδηρά πειθαρχία, νόμο και τάξη, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας και αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες; Ποιεί την νήσσαν, καμώνεται την έκπληξη και διαλαλεί πως αυτή έκανε το δικό της καθήκον και απαγόρευσε -για αυτόν τον μήνα- τις απολύσεις. Μα τι άλλο θέλετε να κάνει πια, να κόβει και πρόστιμα; Ελεύθερη αγορά έχουμε…

Το πολιτικό στριπτίζ του Βρούτση, στη χτεσινή εκπομπή της ΕΡΤ -σε απολύτως φιλικό γήπεδο δηλαδή, με την Τρέμη να του λέει “είστε νέος και ωραίος άντρας”- είναι εξόχως αποκαλυπτικό. Τη μία στιγμή αναρωτιέται με ύφος: “Έχει γίνει γνωστό στον κόσμο ότι απαγορεύσαμε τις απολύσεις; Και γίνεται κριτική σε αυτό;”. Και αμέσως μετά, όταν του επισημαίνει η Τρέμη το παράδειγμα με τις εκατοντάδες απολύσεις της Swissport στο αεροδρόμιο, σημειώνει τη λύπη του για τη “δυσάρεστη εξέλιξη”, αλλά τα χέρια του είναι δεμένα, γιατί “δεν ανήκει μάλλον στο περιβάλλον των επιχειρήσεων που αναστείλαμε τη λειτουργία τους”, συνεπώς “δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω”.

Εμείς αντιθέτως, έχουμε πολλά να πούμε και ακόμα περισσότερα να κάνουμε.

Τώρα είναι η ώρα να λογαριαστούμε με τις επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν και απολύουν, και με την κυβέρνηση που τους στηρίζει αλλά μας κοροϊδεύει με θράσος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: