Αντικομμουνιστική παράκρουση-Διπλή επίθεση σε κνίτισα και υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ ξαναχτυπά (κομμουνίστριες)

Απανωτά είναι τα κρούσματα φασιστικής βίας προς κομμουνιστές τις τελευταίες μέρες, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν δυο περιστατικά επιθέσεων σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Καταρχάς στα Γιαννιτσά, όπου η δράση της ΚΝΕ έχει πατήσει για τα καλά τον κάλο των φασιστοειδών. Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, φασίστες, τιμώντας με παρακρατικές μεθόδους την επέτειο της χούντας, επιτέθηκαν φορώντας κουκούλες σε μαθήτρια της ΚΝΕ, αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή της. Όπως αναφέρει η καταγγελία της Επιτροπής Περιοχής της ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας:

«Η νέα θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε εκλεγμένη μαθήτρια πενταμελούς, μέλους της ΚΝΕ, ξεπερνά κάθε όριο. Κινούμενοι ως συνήθως εν κρυπτώ, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν την ίδια και τους υπόλοιπους μαθητές που αγωνίζονται για τη ζωή και το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι τα μέλη της ΚΝΕ, οι μαθητές που αγωνίζονται όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται αλλά τέτοιες ενέργειες πετυχαίνουν το αντίθετο: να τους πεισμώσουν και να δυναμώσουν την δράση των οργανώσεων των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ, που αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους νέους στα Γιαννιτσά, η πρόσφατη εκδήλωση της ΚΝΕ με δεκάδες μαθητές, η παρέμβαση των κομμουνιστών μαθητών στα Μαθητικά Συμβούλια αποτελεί καρφί στο μάτι των φασιστών και αυτών που τους καλύπτουν.

Τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά αποκαλύπτουν:

  • Το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών και εθνικιστικών ομάδων της περιοχής, με το οποίο αθωώνουν τις ευθύνες των πραγματικών υπαίτιων των προβλημάτων μας, των αφεντικών, των κυβερνήσεων, της ΕΕ.
  • Τις θέσεις αυτών των κομμάτων και των ομάδων που είναι υπέρ των μεγάλων αφεντικών, που αθωώνουν τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή και της ΕΕ.
  • Τον εγκληματικό, ναζιστικό χαραχτήρα της φασιστικής οργάνωσης της ΧΑ. Το ξέπλυμά τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τις προτάσεις στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, την παραχώρηση χώρων σε διάφορους Δήμους που διοικούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ψεύτικο “αντισυστημικό” χαρακτήρα τους, αφού παρά τις κραυγές τους, όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για την πολιτική της κυβέρνησης στις ζωές μας, προσπαθούσαν να βάλουν εμπόδιο στις μαθητικές κινητοποιήσεις για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, κινούνται εντός ΕΕ που και αυτοί με τη σειρά τους θέλουν να “αλλάξουν”.

Η νεολαία των Γιαννιτσών και της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο αυτών των φασιστικών ομάδων. Χτυπούν και επιτίθενται μεμονωμένα σε αγωνιστές μαθητές, εργάτες ενώ στα αφεντικά κάθονται σούζα.

Οι ίδιοι που με τόση μανία έδρασαν απέναντι σε εκλεγμένη μαθήτρια δεν έβγαλαν τσιμουδιά τους προηγούμενους μήνες στα Γιαννιτσά για τα προβλήματα των σχολείων, για το νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας. Δεν τολμούν φυσικά να τα βάλουν με το οργανωμένο μαθητικό νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα, γιατί ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν πουθενά όρθιοι.

Ας μην γελιούνται, οι σπασμωδικές αυτές ενέργειές τους, που μόνο ένδειξη αδυναμίας αποτελούν, ήταν και οι τελευταίες τους! Θα απομονωθούν αποφασιστικά από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία από τα Μαθητικά Συμβούλια, φοιτητικούς Συλλόγους από γονείς και καθηγητές, δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε στα Γιαννιτσά ούτε αλλού. Θα πάρουν την καλύτερη απάντηση και στην κάλπη με πολλές μαθητικές, νεανικές ψήφους στο ΚΚΕ και γκρέμισμα από την 3η θέση της Χρυσής Αυγής. Την Κυριακή 5 Μάη στο μαθητικό Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά θα χτυπάει η καρδιά της μαθητικής δημιουργίας, χαράς και προβληματισμού και οι φασίστες θα πάρουν την καλύτερη απάντηση».

Εκτός από τους πατενταρισμένους φασίστες, τη δόξα τους ζήλεψαν και δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της ΝΔ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Την ώρα που η υποψήφια δήμαρχος με τη ΛΑΣΥ, Γιώτα Δήμου μιλούσε σε κατοίκους στο ρέμα της Πικροδάφνης, οι Νίκος Βρεττός και Γιώργος Κοκοτσάκης επιτέθηκαν με χυδαίες  βρισιές στη Δήμου, με το δεύτερο μάλιστα να χειροδικεί εναντίον της. Όπως καταγγέλλουν οι ΚΟ της περιοχής, ο Βαγγέλης Μαλαθούνης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκστόμισε έναν χρυσαυγίτικης κοπής αντικομμουνιστικής οχετό. Ο ίδιος αποβλήθηκε από το Συμβούλιο, τα δύο άλλα φασιστοειδή έμειναν ατιμώρητα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων.

Όσο κι αν λυσσάνε όμως οι κάθε απόχρωσης φασίστες, η εκστρατεία εκφοβισμού των κομμουνιστών δε θα περάσει και σύντομα θα λάβουν μια πρώτη απάντηση στην κάλπη και κυρίως στην κοινωνία, που θα τους στείλει στην πολιτική χωματερή όπου ανήκουν.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: