Άντε κυβερνήσου σύντροφε Κουβέλη…

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αρκεί να είναι ζεστή και υπουργική. Ή μάλλον νέτα-σκέτα υπουργική, για να έρθει αυτός να την ζεστάνει. Και να βάλει κόκκινες (μπορεί και πράσινες) γραμμές στο Αιγαίο, μαζί με τον Καμμένο.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αρκεί να είναι ζεστή και υπουργική. Ή μάλλον νέτα-σκέτα υπουργική, για να έρθει αυτός να την ζεστάνει.

Ενός ανθρώπου που μένει σταθερός στις θέσεις του -αρκεί να είναι υπουργικές- και τις αρχές του, χωρίς να πάσχει από αρχομανία. Τόσο σταθερός, που τον λες και βράχο αμετακίνητο.

 


Και δες πώς τα φέρνει τώρα η Σουζάνα η ζωή, ε; Στο ίδιο υπουργείο με τον Καμμένο. Να βάζουν παρέα τις κόκκινες γραμμές στο Αιγαίο -ου μην και πράσινες σαν της Κύπρου, που διχοτομήθηκε.

Κι αυτός που έλεγε πως δε νοείται αριστερά με συνεργασία Καμμένου; Και οι ατίθασοι νεολαίοι του Σύριζα που του φώναζαν ειρωνικά “άντε και γ… σύντροφε Κουβέλη”;

Του Πάνου Ζάχαρη

Εντάξει, ποιος τα θυμάται όμως αυτά τώρα, μετά από τόσο καιρό και τόσο νερό που κύλησε στο αυλάκι; Τι σημασία έχει ένα τουί κι ένα σύνθημα μπροστά στην αιωνιότητα; Ή μπροστά στην καρέκλα του υπουργού;

Ένας υπουργός με οικουμενική διάθεση, σαν την κυβέρνηση Τζαννετάκη, όπου έκανε το υπουργικό του ντεμπούτο. Την ίδια που έχει και ο Δραγασάκης, ως αναπληρωτής υπουργός οικονομίας, στην κυβέρνηση Ζολώτα.

Το καλύτερο είναι πως εισακούστηκε και η σεξιστική πρόταση του Καμπουράκη -που έλεγε πως δεν αφήνεις ποτέ πολλές γυναίκες μόνες σε έναν εργασιακό χώρο- και μπήκε και ένα… αρσενικό στο υπουργείο Εργασίας, στη θέση της Αντωνοπούλου.

Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό; Αλλαγή πολιτικής; Εντάξει τώρα, ας είμαστε ρεαλιστές. Παραδειγματιστείτε από το “σύντροφο Κουβέλη” και την παραδειγματική ευελιξία του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

 • Ο/Η vassilis λέει:

  Τι καλός άνθρωπος αυτός ο μπάρμπα Φώτης……!
  Πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα! Για τη πατρίδα, για την αριστερά!
  Κάπως σαν την πολεμική ιαχή των κόκκινων στρατιωτών στον ΒΠΠ: “Για την πατρίδα, για τον Στάλιν”
  ……και ανιδιοτελώωωως! βεβαίως βεβαίως!
  Εμένα πάντως, δεν μου βγαίνει απ το μυαλό ότι πάει για πρόεδρος δημοκρατίας! Τι, λιγότερο τρόμο εμπνέει στους Τούρκους από τον Πάκη που κάθε τόσο τους απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις?

Κάντε ένα σχόλιο: