3η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης: «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» (ΦΩΤΟ)

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 3η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 15 Μάη, με συμβολική διαδρομή από τον Κάμπο στο Αυλάκι, ενταγμένη στην πανελλαδική δράση  που οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή  Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή – Στον πόλεμο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-Ρωσίας καμία εμπλοκή».

Με αυτά τα συνθήματα πραγματοποιήθηκε η 3η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 15 Μάη, με συμβολική διαδρομή από τον Κάμπο στο Αυλάκι. Ενταγμένη στην Πανελλαδική δράση  που οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή  Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι και νεολαία ανταποκρίθηκαν στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, των σωματείων-μελών του, των εκπαιδευτικών Π.Ε, των γυναικών, κ.α. φορέων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Να απαντήσουμε αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες, ξεριζωμένους.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές-ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στο πολεμικό σφαγείο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών.

Δυναμώνουμε την πάλη, τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, διατρανώνοντας:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις – Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική   Συμφωνία για τις Βάσεις .
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον Ευρωστρατό και στους άλλους πολεμικούς μηχανισμούς της ΕΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: