30ό αντι-ιμπεριαλιστικό διήμερο ΚΝΕ: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον»

Στη Λέσβο στις 9, 10 και 11 Ιούλη θα ταξιδέψει φέτος το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον».

Στη Λέσβο στις 9, 10 και 11 Ιούλη θα ταξιδέψει φέτος το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον».

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Αλσος Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, την περίοδο 1940 – 1944. Το Αλσος προσφέρει παχιά φυσική σκιά και άμεση πρόσβαση σε μια όμορφη παραλία. Βρίσκεται στην άκρη της πόλης της Μυτιλήνης, συνέχεια του μεσαιωνικού της κάστρου, και απέχει μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι και 15 λεπτά από το κέντρο της Μυτιλήνης.

Στα 30 του χρόνια αυτός ο μοναδικός νεολαιίστικος θεσμός, το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, έχει καταστεί ένα μαζικό αντάμωμα της νέας γενιάς απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, που διαδηλώνει τα κοινά της όνειρα και στόχους, διαδηλώνει κόντρα στα γεράκια του πολέμου και στις κυβερνήσεις που εμπλέκουν το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εκφράζει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, τιμά μεγάλες στιγμές της ηρωικής Ιστορίας του λαού μας.

Με αυτό το περιεχόμενο και φέτος στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα ξεδιπλωθούν αντιιμπεριαλιστικές διεθνιστικές δράσεις που θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Μυτιλήνης. Παράλληλα θα δοθεί ευκαιρία να εκφραστεί έμπρακτα, με διάφορους τρόπους, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί. Ενώ δεν θα λείπει, όπως κάθε χρόνο, και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και η δυνατότητα ανάπαυλας, αναψυχής, απόλαυσης της θάλασσας και του καλοκαιριού στο όμορφο νησί του Β. Αιγαίου.

Και όλα αυτά με τον υποδειγματικό τρόπο που έχει αποδείξει η ΚΝΕ ότι μπορεί να φέρνει σε πέρας τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, με ασφάλεια για όλους ακόμα και τώρα, στην περίοδο της πανδημίας, όπως απέδειξε και με το περσινό της Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, αλλά και με το Φεστιβάλ της.

Τη δική τους κατασκήνωση θα έχουν και φέτος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» από όλη τη χώρα. Η παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου θα έχει δικό της αυτοτελές πρόγραμμα και χώρο, αλλά και κοινές δράσεις με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές του Διημέρου. Οπως και πέρυσι, έχουν προβλεφθεί ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στην παιδική κατασκήνωση, που θα σκορπίσει κέφι και χαρά στα παιδιά και μοναδικές στιγμές, όπως τους χαρίζουν χρόνια τώρα τα Διήμερα της ΚΝΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: