Φτωχότερο το γυναικείο κίνημα – Έφυγε η Πούπα Καρακάση – Μπουντούρογλου

Η συντρόφισσα Πούπα στάθηκε ανυποχώρητη αγωνίστρια, υπερασπιζόμενη με σθένος για δεκαετίες, τα συμφέροντα των γυναικών, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονταν από τα λαϊκά στρώματα, ενώ καθοριστική υπήρξε η συμβολή της στη διεθνή δράση.

Ανακοίνωση Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ για το θάνατο της πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), Καλλιόπης (Πούπα) Καρακάση – Μπουντούρογλου.

Το Παγκόσμιο Γυναικείο Κίνημα από σήμερα είναι πιο φτωχό με τη μεγάλη απώλεια της συναγωνίστριας και παντοτινής φίλης της Κύπρου και του λαού της, Καλλιόπης (Πούπα) Καρακάση – Μπουντούρογλου, της επί 24 χρόνια προέδρου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η συντρόφισσα Πούπα στάθηκε ανυποχώρητη αγωνίστρια, υπερασπιζόμενη με σθένος για δεκαετίες, τα συμφέροντα των γυναικών, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονταν από τα λαϊκά στρώματα, ενώ καθοριστική υπήρξε η συμβολή της στη διεθνή δράση, ιδιαίτερα μέσα από τις γραμμές της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), ως συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου.

Με το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, συναντήθηκε πολλές φορές στην κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στο σύστημα που γεννά τις ανισότητες. Παράλληλα η ΟΓΕ και η συντρόφισσα Πούπα στάθηκαν αλληλέγγυες στους αγώνες του κυπριακού λαού που, όπως η ίδια ανέφερε, συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, παλεύοντας για τη λύση του κυπριακού, ώστε να ζήσει ενωμένος στην πατρίδα του.

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά και εγγόνια της καθώς και στις συναγωνίστριες της ΟΓΕ, με τις οποίες βρεθήκαμε πολλές φορές σε κοινούς αγώνες ανά το παγκόσμιο. Πιο κάτω δημοσιεύουμε αυτούσια, συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό ΚΥΠΡΙΑ, το 2000, όταν εκπροσώπησε την ΟΓΕ στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΟΓΟ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: