«Η κιθάρα στενάζει απόψε…» – Έφυγε από τη ζωή η Βάντα Κουτσοκώστα

Η Βάντα Κουτσοκώστα δεν ζει πια ανάμεσά μας. Η συγγραφέας και στιχουργός έφυγε από τη ζωή μετά από σοβαρότατα προβλήματα υγείας που την ταλαιπώρησαν για μεγάλο διάστημα.

«Η κιθάρα στενάζει απόψε…» - Έφυγε από τη ζωή η Βάντα Κουτσοκώστα

Η Βάντα Κουτσοκώστα δεν ζει πια ανάμεσά μας. Η συγγραφέας και στιχουργός έφυγε από τη ζωή μετά από σοβαρότατα προβλήματα υγείας που την ταλαιπώρησαν για μεγάλο διάστημα.

Γεννήθηκε στην Κυψέλη Άρτας το 1960. Μετά την αποφοίτησή της από το εξατάξιο γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, καθώς και έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ήταν υπεύθυνη σύνταξης στην εφημερίδα «Πανηπειρωτική» (1992-2004) της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).

“Άκου και μη μιλάς, η κιθάρα στενάζει απόψε,
άκου και μη μιλάς, στο τραγούδι μου νόημα δώσε…”

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική. Μεταξύ άλλων έγραψε τους στίχους του εμβληματικού τραγουδιού του Στέλιου Καζαντζίδη «Τραγουδώ» και του πολύ γνωστού «Ξενιτιά μου», που ερμηνεύουν ο Πασχάλης Τερζής και η Ελένη Βιτάλη. Τη μουσική και των δυο έγραψε ο Τάκης Σούκας.

“Ξενιτιά μου είν’ ο πόνος κι η αγάπη μια πληγή,
μια πληγή που καίει, κι όμως, απ’ τα στήθια πώς να βγει…”

Η Βάντα Κουτσοκώστα έγραψε τα βιβλία: «Οι λιποτάκτες των ονείρων» (1999), «Αλλού να κοιμάσαι αλλού να ξυπνάς…» (2002) και το «Το τραγούδι των λύκων» (2008). Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ήταν παντρεμένη με το φαρμακοποιό Γιάννη Αρχοντούλη και είχαν δύο παιδιά, τον Δάνη και την Λυδία.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή της εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Βάντας Κουτσοκώστα και συλλυπείται την οικογένειά της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: