Λογοτεχνικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Μην αμελήσετε να δηλώσετε συμμετοχή, γιατί χωρίς αυτήν, δε θα μπορείτε να πάρετε μέρος στον περίπατο, ακόμα κι αν βρεθείτε εγκαίρως στο σημείο της συνάντησης.

Τον περασμένο μήνα έγινε η αρχή με τον πρώτο λογοτεχνικό περίπατο. Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε.

Αυτή την Κυριακή, στις 9 Δεκέμβρη, θα δοθεί η συνέχεια, με σημείο εκκίνησης το καφενείο “Νέον” στην Ομόνοια, και ώρα συνάντησης στις 10.30 το πρωί. Ο περίπατος εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα-τίτλο “Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το Μεσοπόλεμο”. Το Συνέδριο θα γίνει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (15 και 16 Δεκέμβρη) και μετά την ολοκλήρωσή του, ο συγκεκριμένος περίπατος θα επαναληφθεί.

Ποιοι θα είναι οι βασικοί σταθμοί αυτού του δεύτερου περιπάτου:

Στην Ομόνοια λειτούργησαν κάποια από τα παλιότερα καφενεία της Αθήνας, που αποτέλεσαν και στέκια λογοτεχνών, όπως το «Μπάγκειον», που το υπόγειό του είχε γίνει στέκι ποιητών του Μεσοπολέμου. Συνέχεια έχει το «Πατάρι του Λουμίδη» στη Σταδίου, η οδός Ασκληπιού, όπου ήταν η έδρα του περιοδικού «Μαύρος γάτος». Μετά από μια στάση στην οδό Βουκουρεστίου, στο καφέ «Brazil», οι συμμετέχοντες θα ανηφορίσουν προς το καφενεδάκι της Δεξαμενής, σημείο συνάντησης σημαντικών λογοτεχνών.

Όποιος θέλει να πάρει μέρος στον περίπατο, είναι απαραίτητο να δηλώσει συμμετοχή στο e-mail: [email protected] Μην αμελήσετε να δηλώσετε συμμετοχή, γιατί χωρίς αυτήν, δε θα μπορείτε να πάρετε μέρος στον περίπατο, ακόμα κι αν βρεθείτε εγκαίρως στο σημείο της συνάντησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: